lauantai 28. helmikuuta 2009

Kalusteet ja takka tilattu

Nyt on kalusteista sitten tehty lopullinen tilaus. Kaapit saapuvat työmaalle maaliskuun viimeisellä viikolla, todennäköisesti perjantaina 27.3. Kirenan liukuovet ja vaatehuoneiden hyllystöt tulevat seuraavalla viikolla. Eli päätökset on nyt lyöty lukkoon ja niiden kanssa pitää elää - kenties seuraavat 30 vuotta... :)

Myös takka ja hormi pistettiin tilaukseen ja soiteltiin jo yhdelle muurarille joka lupasi hoitaa muuraushomman kohtuuhintaan. Takka on siis Tiilerin funkkis-Lauri satiinikromisilla luukuilla ja vaaleanharmaalla (joka on oikeastaan maalarinvalkoinen) hiertorappauksella. Paketin mukana tulee tummanharmaat mosaiikit luukun ympärille, mutta todennäköisesti laitamme lattiasta takan yläosaan 60x30 kokoisesta laatasta leveän soiron. Takka saapuu myös maaliskuun loppupuolella ja silloin muurarillakin olisi aikaa. Sitä ennen pitäisi kuitenkin löytää porukka tasoittamaan seinät. Tasoitusurakasta osan maksaa onneksi cyproklevyjen toimittaja sillä osa levyistä oli käyriä.

Tänään tein taas rautakauppakierroksen ja yritin saada jotain tolkkua lattia- ja peitelistavalikoimista. Vaihtoehtoja on - paljon. Haaveilen paksuista ja koristeellisista jalkalistoista - harmi vaan että ne maksavat miljoonia... Raksalla totesimme, että ikkunoihin ja niiden yhteydessä oleviin oviin on pakko laittaa perinteiset 42 milliset listat. Lattialistoilla voi sitten vähän revitellä, samoin kirjaston oviaukkoa haluaisin korostaa vähän leveämmällä listalla. Katsotaan nyt mihin rahat riittää.

Starkilta löysin tosi hyvän sävyisen, vaalean harmaan, 10x10 lattialaatan khh+pkh+suihkuhuone+sauna -osastoon. Tarjoushinta on todella kohtuullinen joten täytyy käydä nappaamassa paketti sieltä heti kun palkka tupsahtaa tilille. Tuumimme että samalla laatalla voisi laatoittaa kodinhoitohuoneessa kurasuihkun ja nostaa laattaa seinälle siten, että yläreuna on yläkaappien alareunan tasalla. Näin myös hanan+tiskialtaan taustaseinän laatoitus ratkeaa. Kodinhoitohuoneesta tulee siis hyvin valko-vaaleanharmaa, sillä laatta on aika samaa sävyä kuin kaapistojen laminaattitaso.

Hyödynsin myös Bauhausin valaisintarjouksen ja kävin ostamassa ulkoseinien valaisimet -30% alennuksella. Ihan kiva säästö tuli siitäkin. Pitää ruveta pikkuhiljaa bongaamaan tarjouksia ja hankkimaan tarvikkeita varastoon, sillä kohtahan niitä joka tapauksessa tarvitaan.

Ei kommentteja: