maanantai 9. helmikuuta 2009

Yläkerran kimpussa edelleen

Työt tuntuvat taas hieman juuttuneen paikoilleen joten blogin päivityksessäkin on ollut vähän taukoa. Töiden eteneminen on luonnollisesti vähän hidastunut kun timpuri lopetti urakkansa tammikuun lopulla.

Yläkerran lattian levytys on edelleen työn alla ja ihan viittä vaille valmis. Piipun reiän kanssa oli vähän askaroimista ja samoin parvekkeen ovi laitettiin paikoilleen. Kun yläkertaan saadaan vielä väliseinärungot ja sähkötyöt valmiiksi, voidaankin siirtyä taas alakertaan.

Alakerrassa väkerretään teknistä tilaa jotta PILP saadaan pian paikoilleen ja lattialämmitys kytkettyä päälle. Sähkötyöt ovat alakerrassa porras- ja ulkovaloja vaille valmiit.

Ulkovaloasia edistyi lauantaina mukavasti kun löysin äitini avustuksella sopivan ulkovalaisinmallin. Uskomattoman helposti se löytyi, kiitos Rauta-Otran hyvän valikoiman. Kuva valaisimesta oikealla, väri ainoastaan on valkoinen. Samaa sarjaa löytyy myös takapihalle joko korkeita pylväitä kahdella valaisimella tai puolikorkea toppa yhdellä valolla. Ja takaterassille olisi sopivat riippuvat versiot. Malli sopii täydellisesti talon tyyliin, sillä alkuun ajattelemani vanhanaikaiset lyhtyvalaisimet olisivat kuitenkin olleet vähän eri planeetalta. Näytti tuo ko. lamppumalli olevan Teri talojen nettisivuillakin Carolinan mainoskuvissa.


Keittiösuunnittelija kävi viime viikolla ottamassa mitat raksalla. Edelleen suunnitelmat pyörivät mielessä ja muutama kohta on päättämättä (mm. se astianpesukoneen yläpuoli...). Lupasin tehdä päätökset viikon sisään ja sitten voimme laittaa tilauksen menemään. Kääk!

Kodinkoneista olen myös pyydellyt tarjouksia ja Teknisiltä sain kutsut Asta-messuille jossa heillä on kuulemma hyviä tarjouksia. AEG:n tai Siemensin koneet ovat olleet tarjouksissa mukana.

Lauantaina kävin myös laattakaupoissa ja katselin lattialaminaatteja. Laattavalikoima on ihan loppumaton suo miljoonine vaihtoehtoineen joten sille asialle pitää varata erikseen suunnitteluaika johonkin liikkeeseen. Lattiapuoli sen sijaan alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Alamme kallistua myös alakerran osalta aika vaaleaan ja harmahtavaan laminaattiin, mm. Pergolta löytyi hyviä vaihtoehtoja tammesta ja männystä. Saa nähdä kuinka kiroan sitten lattiavalintaa kun tummat koirankarvapallot pyörivät pitkin nurkkia...

Portaat tekevät puuseppä tulee torstaina käymään raksalla ottamassa mitat ja katsomassa paikan. Siitä tulee myös mielenkiintoinen projekti. Lattiamateriaali pitäisi päättää pian, sillä portaiden askelmat tehdään samaan sävyyn...

Nyt siis alkaa viimeistään tämä tajuton kaupoissa juokseminen ja sisustuksellisten asioiden päättäminen. Päätettävää on paljon ja päässä vallitseva sekasorto ei helpota yhtään. Lisäksi Matias vähän hidastaa menoa, mutta onneksi Mummista saa viikonloppuisin hoitoapua. Pikkumies kun ei oikein kaupoissa viihdy.


Ei kommentteja: