perjantai 20. helmikuuta 2009

Kiintokalusteet tilattu

Meidän kalustesuunnitteluprosessi on ollut aikamoinen farssi. Suunnitelmia on käännetty ja väännetty viime heinäkuusta asti ja viimeiset muutokset tehtiin vielä eilen ennen kuin pistimme nimet paperiin.

En kyllä tiedä miten tämän olisi voinut tehdä toisin: suunnitelmista piti kuitenkin olla hahmotelma jo kesällä kun tehtiin sähkösuunnitelmia ja toimittetiin ne talotehtaalle. Ensimmäiset reunaehdot
lyötiin lukkoon jo viime vuoden huhtikuussa kun talon pohjapiiros sai lopullisen muotonsa. Tuossa vaiheessa oli kyllä täysi mahdottomuus miettiä kokonaisuutta ja nyt kun talo alkaa konkretisoitua niin suunnitelmat elävät sen vuoksi koko ajan. Mielikin toki ehtii muuttua moneen kertaan melkein vuoden aikana...

No loppu hyvin, kaikki hyvin, ja nyt kun päätökset on tehty ei auta enää jossitella. Hieno kokonaisuus saatiin varmasti aikaiseksi. Kiitos Isku Keittiöiden Marjaanalle pitkästä pinnasta!

Eilen teimme keittiön osalta vielä pari melko radikaalia muutosta. Tasot vaihtuivat taivereunaisesta wenge-laminaatista suorareunaiseksi valkoiseksi. Jotenkin wenge alkoi tuntua vanhanaikaiselta ja tunkkaiselta, olemmehan sitä jo neljä vuotta tuijotelleet vanhassa kodissa. Valkoinen raikaisti kokonaisuuden kivasti ja antaa enemmän tilaa miettiä seinän värejä ym. sisustusta. Se toimii hyvin myös zepraanon-väristen alaovien ja kiiltävän valkoisten yläovien kanssa.

Toinen muutos keittiössä oli vetimet. Vaihdoimme alumiiniset paksuhkot vetimet siroihin ja kapeisiin rosterivetimiin joita on käytetty myös muissa tiloissa. Tykkään niistä vetimistä tosi paljon ja ne keventävät kokonaisuutta hienosti. Teimme aika ison myönnytyksen siirtyessämme alumiinista rosteriin, jota olen aina sanonut vihaavani. Päätökseen ajoi kuitenkin se, että tajusimme liesituulettimen olevan rosteria (jostain syystä olin saanut päähäni että se on alukupu) ja myös kylmiöiden kahvat ovat rosterin väriset. Näinpä joudumme muuttamaan myös alumiiniset mikron ja uunin valkoisiksi.

Astianpesukoneen yläpuoli ratkesi myös siten, että ikkunan yläreunan tasolle tulee nyt metrinen kippikaappi ja sen alle alureunainen valohylly. Hylly ratkaisi hieman hankalalta tuntuneen valaistusongelmankin.

Wengetaso meni luonnollisesti vaihtoon
myös tuulikaapin istuinlaatikoiden päältä. Siinä on nyt sama vaaleanharmaa taso kuin kodinhoitohuoneessa. Helpottanee sisustusta... Tosin mietin vielä voisiko siihen hommata esim. Bauhausista puutason (tarjouksessa näytti olevan 59,-/2m) jonka käsittelisi vaalealla lakalla tai vahalla.

Alakerran WC pysyi entisellään mutta kodinhoitohuoneessa korotettiin yläkaappeja jotta niiden päälle saadaan fiksut täytteet. Alkoi ahdistamaan kaappien päälle kerääntyvä pöly pyykistä ja koirankarvoista eikä lisäkaappitilakaan ole varmaan pahitteeksi.

Yläkerran WC koki lähes täydellisen muodonmuutoksen. Vaihdoimme allaslaatikoston vaaleasta tammimelamiinista valkoisiin mattapintaisiin peilioviin Titan vetimillä. Altaat ovat edelleen samat ja tasoksi valikoitui jännä harmaan ruskean kirjava laminaatti. Lisäksi kehittelimme ikkunan alle 30 cm syvän ja 80 cm leveän mattalasiovisen pyyhekaapin ja sen päälle tason seinästä seinään. Näin saamme jonkin järkevän syyn sille miksi pönttö on melkein keskellä kylpyhuonetta eikä ikkunaseinustalle jää outoa tyhjää tilaa. Kaapisto järkevöittää myös ikkunan sijaintia joka on vähän hassu.

Laittelen kuvia muutoksista kunhan saan Iskulta PDF:t.

Marjaana tulee vielä tarkistusmitoille yläkerran vaatehuoneen ja kylppärin osalta mutta muuten kaikki pitäisi olla nyt tilausta vaille valmista. Kaappien toimitus olisi joskus huhtikuun alkupuolella.

Ei kommentteja: