keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Voihan talvi

Tuo lumi ei tunnu vähenevän, ei sitten millään. Parin viikon takainen takatalvi toi uutta lunta tänne Pirkanmaalle kolmisenkymmentä senttiä, ja sen jälkeen ovat yöpakkaset pitäneet huolta siitä ettei lumi sula. Kova hinku olisi jo päästä työntämään sormet multaan, mutta ei auta kuin odottaa. Suunnittelukin on hankalaa kun en muista mitä kaikkea tuolla valkoisen vaipan alla on.Tarharistikki ja punahattu ovat jo itäneet sisällä astioissa, mutta jämähtivät jotenkin muutaman sentin korkuisiksi. Kevätaurinkoa kaivattaisiin kovasti vauhdittamaan kasvua. Kaupoista olen haalinut jotakin liljojen ja daalioiden sipuleita ja juurakoita, jotta saan edes vähän täytettä kesäksi kukkapenkkeihin. Ne päätynevät suurimmaksi osaksi takaterassin laidalle pergolan eteen. Daalia ei pakkausten mukaan talvehdi Suomessa, onko kenelläkään kokemusta? Liljat kai kestävät talvenkin yli seuraavaan kesään.

1 kommentti:

Sahrami kirjoitti...

Daaliat (eli joriinit) eivät tosiaankaan talvehdi Suomessa. Ne eivät kestä pakkasta yhtään, syksyllä vähän paremmin kuin alkukesästä. Juurakot nyt ruukkuihin, alkavat vihertää pian. Alkukesästä hallalta suojausta.
Syksyllä, viimeistään kun ekat pakkaset ovat palelluttaneet varret, niin varret poikki melkein juuresta, juurakot pois mullasta, ylimääräisten multien ropistelu pois ja kuivahkoon pimeään (miel. vähän viileä) paikkaan talveksi, esimerkiksi paperipussiin, ei muovipussiin, etteivät homehdu.