torstai 5. huhtikuuta 2012

Pöntöt piiloon

Viime päivinä mietinnässä on ollut etupihan roskapönttöjen maisemointi. Meillähän on portin pielessä kaksi pönttöä, harmaa sekajäte ja ruskea bio, joka on kimppa kahden naapurin kanssa. Olemme pitkään hahmotelleet, millaisen roskiskatoksen pönttöjen suojaksi rakentaisimme. Jotain tällaista ehkä...?

http://rikkakatos.com/kotirikka.html

Olen koiran kanssa vaellellut pitkin naapurustoa ja silmäillyt kriittisesti erinäisiä katosviritelmiä. Ne kaikki näyttävät jotenkin jättimäisiltä. Etenkin ne, joissa katto on ladottu tiilistä. Ja ovat melkein poikkeuksetta johonkin suuntaan vinksallaan. Katottomat karsinat ne vasta kammottavia ovatkin!

Tuollaisen ison ja kohlon katoksen kasaaminen meidän talon portin pieleen tuntuu jotenkin ahdistavalta ajatukselta, erityisesti siksi, että se blokkaisi käytännössä täysin näkymän tieltä talolle. Meidän talosta näkyisi siis tieltä tultaessa ensimmäisenä roskiskatoksen takasenä ja sen jälkeen tylsääkin tylsempi autokatoksen seinä (joka on kaiken lisäksi melkein kiinni naapurin autokatoksessa) ja sen jälkeen edelleen tulevan pihavaraston seinä...

Roskiskatos tulisi käytännössä tämän kuvan oikeaan alanurkkaan.

Sitten silmiini sattui tuossa vähän matkan päässä kauniisti kivetetty piha, ja siinä roskapöntölle oli rajattu kivimuurin viereen 90 asteen kolo. Muuri ylettyi noi puoleen väliin mustaa pönttöä ja se näytti - yllättävän siistiltä. Mitäs jos mekin tekisimme mustasta muurikivestä roskiksille esim. 4-5 kiven korkuisen muurikaukalon (istutukset on ympäröity 3-kivellä, kuvan alin kerros jää asfaltin alle)....? Vähänkö olis hieno jos siihen muurin päälle saisi vielä vaikka jonkun kevyen teräksisen koristeaidan tuomaan vähän näköä ja peittämään pönttöjen yläosaa... :)

Roskikset ovat näiden pensaiden oikealla puolella. 
Istutuksetkin voisi sitten rajata samalla mustalla rajauskivellä.
 

3 kommenttia:

Tapz kirjoitti...

Jos aiotte asfaltoida pihan, niin kannattaa harkita yhteistilausta. Täällä pidemmällä katua olisi useammassakin talossa kiinnostusta ottaa asfaltti jo tänä kesänä.

En tiedä milloin kunta aikoo tien asfaltoida ja tieurakan tekijä ei välttämättä edes tee edullisimmin pihoja. Muutenkin tielle tuleva asfalttibetoni voi olla eri laatua, kuin pihoihin laitettava. Kunnalta voisi silti kysellä kuka pyörätien asfaltoi. Sen rakentaminen, kun alkaa ihan lähiaikoina.

Mervi kirjoitti...

Yhteistilaus olisi kyllä erinomainen juttu. Aikataulullisesti olemme kylläkin ajatelleet sitä hommaa lykätä vähän myöhempään, toivottavasti eivät siis asfaltoi katua vielä tänä kesänä... :)

Mervi kirjoitti...

Jos kuitenkin olette tarjouksia kysymässä niin mieluusti tulemme kimppaan mukaan ainakin tarjousvaiheessa.