lauantai 14. huhtikuuta 2012

Terveisiä puutarhamessuilta

Poikkesin eilen työasioissa pikaisesti Tampereen puutarhamessuilla. Ajatuksena oli samalla hakea ideoita pergola-aitaan ja pihavalaisimiin (ja kiertää perennakauppiaat kaukaa :) ). Messuille oli yllättävä ryysis jo heti ovien avauduttua ja iso hallikin näytti yllättävän täydeltä näyttelleasettajien osalta.

Erilliseltä valaisinosastolta odotin paljon, mutta valitettavasti sen anti jäi kovin köyhäksi. Olihan se hienosti toteutettu hämärään tilaan, mutta valaisinmalleja ei näytillä ollut kuin kourallinen. Ei mitään meille. Valaisimia ei myöskään näkynyt ison hallin puolella yhtään. Pergolamalleja taisi olla tasan yksi.

Juurakoita, sipuleita ja taimia tarjolla olisi ollut runsain mitoin. Olivathan ne komean kokoisia ja näköisiä, mutta hinnatkin olivat sitten sen mukaisia. Pikkutaimia olisi saanut edullisesti, mutta mitä niillä tähän aikaan vuodesta tekee? En siis sortunut ostamaan mitään.

Pinsiön taimiston osastolla silmiin sattui hauska erikoisuus: paksuun runkoon vartettu lehtikuusi. Esittelijä kehui myös sateenvarjojalavaa, kun kyselin vinkkejä takapihan altaaseen sopivasta riippapuusta. Pitäisi käydä taimistoilla katsomassa eri vaihtoehtoja.

Ihailin myös komeita rauta-aitoja ja portteja. Jos joskus siihen roskisten ympärille saisi jotain sellaista... Katsotaan nyt.

Kotona laitoin daaliat ja liljat multa-astioihin esikasvamaan ulkovarastoon. Toivottavasti lähteävät kasvamaan ja osaan laittaa ne maahan oikeaan aikaan. Lidlin kurjenpolvipakkauksessa, jossa piti olla kahta eri väristä lajiketta, oli toinen pussi täynnä turvetta ja vain muutama kuiva juurenpätkä. Toisesta pussista taas löytyi komean kokoinen juurakko jossa oli pieniä silmuja. Joten taitaa niissä olla vähän susia joukossa... Muita pakkauksia en vielä availlut. Täytyy katsoa jos ne saisi muutaman viikon sisällä jo vaikka tuohon muurialtaaseen esikasvamaan.

Ei kommentteja: