perjantai 10. heinäkuuta 2009

Tehopäivä

Tuntui, että tänään saatiin monta asiaa iso harppaus eteenpäin. Mikko viimeisteli yläkerran aulan lattian joten siellä on nyt valmista vaatehuonetta ja kylppäriä lukuunottamatta. Ensi viikolla laitetaan varmaan jo ensimmäiset tapetit seinille. Alakerrassa kirjaston katon koolaukset ovat myös valmiit ja sinne saataneen katto paneloitua viikonlopun aikana. Seinätkin ovat maalia ja tapettia vaille kunnossa. Pesuhuoneeseen on tehty vedeneristykset ja kodinhoitohuoneessa on yläkaapit jo seinillä.

Minä napsuttelin keittiöön alalaatikoiden etulevyjä paikoilleen. Se olikin yllättävän helppoa. Kari teki illalla aukon pesualtaalle mutta tasot ovat vielä irti ja astiapesukoneen sähköpistoke kaipaa vielä reikää kaappiin joten ihan kaikkia etulevyjä en laittanut vielä paikoilleen. Vähän esimakua valmiista saatiin kuitenkin. Kodinkoneet tulevat ensi viikolla joten keittiö saadaan valmiiksi ihan lähitulevaisuudessa.


Yläkaappeihin tulee kiiltävän valkoiset ovet. Myös kodinkoneet ovat valkoiset.

Ulkona jatkettiin maalaushommia. Minä maalasin terassin puoleiset ikkunanpuitteet toiseen kertaan ja sudin erän nurkkalautoja, isäni urakoi erkkeripäädyn katonrajoja. Mikko kiikkui etupuolen katolla. Kohta on käyty läpi kaikki paikat joihin pääsee tikkailla joten joku päivä pitäisi vuokrata jonkin sortin nostin jotta päästään mm. räystäslautoihin käsiksi.

Laatta-asiat ovat myös nyt edenneet siihen pisteeseen että päätökset on tehty. Alakerran vessaan tilasimme sittenkin Netraudasta Tile&Stonen laatat (lattiaan 10x10 ja kaapistoseinälle saman värinen 30x60 laatta, muut tulevat 25x40 cm mattavalkoisella). Yläkerran kylppärin värimaailma vaihtui lennossa puna-valkoisesta turkoosi-valkoiseksi kun sopivan punaisen laatan löytäminen osoittautui mahdottomaksi. Löysin kuitenkin kivan sävyisen 4x4 cm turkoosin laatan Pukkilalta. Sillä tulee suihkun takaseinä ja lattia sekä raita pesualtaiden ja peilin väliin. Muuten käytetään 25x40 cm valkoista laattaa. Lattiaan haetaan vielä valkoinen 10x10 laatta.

Ei kommentteja: