sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Takka korkattu

Nyt kun ilma oli vähän viileämpi pääsimme vihdoin korkkaamaan takan. Sitä pitäisi nyt hiljakseen lämmitellä ja "opettaa" ennen lopullisen pintarappauksen tekoa jotta ei tule halkeamia. Olipa ihana saada tupaan aidon tulen tuoksu. Ah niitä tulevia talvi-iltoja!

Takka veti hyvin eikä piipusta juuri savua tuprunnut.

Yläkerrassa jatkuivat laminaattien asennukset. Matias innostui puuhasta aivan tosissaan ja teki hienon taideteoksen jämäpaloista pienen opetustuokion jälkeen.

Lattiat ovat nyt valmiit Matiaksen huoneessa, meidän makkarissa ja ihan kohta myös tytön huoneessa. Olen aivan supertyytyväinen tuohon Tarketin laminaatin sävyyn!

Perjantaina kierrettiin taas rautakauppoja tarkoituksena päättää ja hankkia molempien vessojen laatat ja meidän makkarin tapetti. Laattapuoli on kutakuinkin nyt hahmottunut, käyn vielä maanantaina katsastamassa pari paikkaa. Makuuhuoneeseenkin löytyi aivan sattumalta Bauhausista Caselion NEO malliston ornamenttikuvioinen tapetti, joka sopii todella hyvin laminaatin sävyyn. Kuviotapettia tulee molemmille pitkille seinille ja päädyt maalataan kirjassa olevan vaaleamman harmaan yksivärisen tapetin sävyiseksi. Huoneesta tulee nyt aiottua vaaleampi mutta tummanruskeat huonekalut ryhdittävät kokonaisuutta sopivasti ja toisaalta tekstiileillä voi sitten sisustaa vapaammin.


Isäni ahkeroi kiitettävästi viikonlopun ja maalausurakka edistyi taas kivasti. Lauantaina myös Tomi kävi auttelemassa. Minä siirryin taas "maan tasalle" ah niin ihanien nurkkalautojen pariin, vaikka pitihän sitä vielä vähän kiipeillä ja maalata parit ikkunanpokat. :)

Keittiö meni viikonlopun aikana myös askeleen eteenpäin kun kivitaso ja laminaattitasot laitettiin paikoilleen ja tänään jo ensimmäiset yläkaapit löysivät paikkansa. En malttaisi millään odottaa että keittiö saadaan lopulliseen kuosiinsa...

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Kaunis tuo teidän takka. Itse täällä juuri pohdin meidän tulevan takan mallia. Funkkistakkaa olemme mekin ajatelleet, mutta lopullinen koko, korkeus ja malli on hakusessa. Rappaus- ja kivipinta / laatoitus olisi kätevä käytön kannalta (jos tuprauttaa vaikka savua luukusta), mutta kokonaan rapattukin takka olisi ihana. Siinä siis pohtimista. Otetaan vinkkejä vastaan :)

Oli kiva nähdä livenä teidänkin taloa. Upealta näytti ja se valoi uskoa, että ehkä se meidänkin pytinki vuoden aikana etenee - nyt kaikki tuntuu niin kaukaiselta vielä :) vaikka huomenna pitäisi tontilla alkaa kaivuuhommat :)