perjantai 5. kesäkuuta 2009

Sisäportaat

Jouduimme vielä viime tipassa siirtämään portaiden asennusta päivällä sillä porraskuilua ei ihan yhdessä illassa saatu kuntoon. Maalausurakka oli melkoinen haaste mutta lopputulos on ainakin minun mielestäni kerrassaan loistava. Myös katto- ja ikkunalistat vaativat vähän näpertelyä. Lisäksi piti vielä purkaa telineet ja tehdä muutenkin tilaa eteiseen. Tänään puuseppä (Puusepänliike Lauri-Poika Oy) pääsi kuitenkin portaita asentamaan ja ilmeisen nopeasti homma hoitui, sillä alkuillasta kaikki oli jo valmista. Nyt on huomattavasti helpompi kulkea yläkertaan!

En oikein tiennyt mitä portailta odottaa koska niiden kuvittelu aukkoon oli jotenkin ylivoimaisen vaikeaa. Sovimmekin puusepän kanssa että portaiden runko laitetaan nyt alkuun paikoilleen ja kaiteet sekä askelmien päällysmatot laitetaan sitten myöhemmin. Noita kaiteita onkin hyvä nyt miettiä hetki, sillä portaita näkemättä emme oikein keksineet millaiset kaiteet portaisiin sopii. Ja päällysteet taas kannattaa laittaa vasta juuri ennen muuttoa jotta portaita ei tarvitse suojata niin huolellisesti.

Alla joitakin otoksia tämän hetkisestä tilanteeesta. Itse olen ainakin kovin tyytyväinen.Portaiden oikealle puolelle jää paikka koiran pedille ja sen taakse pystypalkin takareunasta lähtien tulee väliseinä jonka takana on säilytystilaa. Oiva paikka koiranruoka- ja kissanhiekkasäkeille, vieraspatjoille, laskettelumonoille... Tuulikaapin puolelta portaiden alle puhkaistaan seinään kolo johon tulee kenkähyllyt kahteen tasoon.
Olohuoneesta katsoen kuistin katon rajassa oleva palkki blokkaa aika lailla ikkunan näkymän. Tuon ikkunan olisi ehkä voinut jättää kokonaan pois...


WC:n oven viereen/yläpuolelle jää aika hankala paikka. Vähän tuossa on pähkäiltävää miten portaiden alaosa koteloidaan.


Portaiden yläpäähän saa hyvin oikealle seinustalle aukeavan lapsiportin ja käsijohteen vasemmalle.


Yläikkunan kohdalle tulee kattokruunu ja portaiden askelmien yläpuolella on pienet porrasvalot. Ikkunoiden väliin pitäisi keksiä jotain seinälle.

Keittiön saarekkeen tasoasiakin ratkesi lopulta ihan mukavasti. Päädyimme Blanko Perla kivitasoon sen tahraherkkyydestä huolimatta. Pienellä kaivelulla saimme tasosta myös erittäin kohtuullisen tarjouksen. Taso tulee Kiviliike Pertti Hokkaselta Teiskosta. Aika käsittämätön hintahaitari noissa kivitasoissa kyllä oli, kun ero halvimman ja kalleimman tarjouksen välillä oli melkein 1.000 euroa! Nyt pidetään sormet ristissä että kivitaso tulee kerralla oikein ja päästään jatkamaan keittiön asennusta. Toimitusaika ei ainakaan ole pitkä, sillä sen pitäisi tupsahtaa meille jo ensi viikon lopulla.

Ai niin, lattialämmityskin on jo saatu päälle eli pilppi pelaa. Alkuun lämmitys säädettiin 18 asteeseen ja nyt lämpötila pitää kuulemma hetkeksi säätää 25 asteeseen. Aika helteiset tunnelmat on alakerrassa, mutta toisaalta se on ihan mukavaa kun ulkona on +4 astetta ja vettä tulee vaakatasossa. Kun lattiat vähän lämpenevät ja kuivuvat päästään laatoittamaan kodinhoitohuonetta.

Viikonloppuna miehet suunnittelivat viimeistelevänsä piipun asennuksen joten myös takkaa päästään pian lämmittelemään. Jos sää ei kattohommia suosi niin todennäköisesti Kari laittaa keittiön yläkaapit paikoilleen. Yläkerrassa kaikki maalattavat seinät on nyt kahteen kertaan maalattu. Matiaksen huoneesta puuttuu vielä katto, mutta sekin saadaan kuntoon kunhan piippu on paikoillaan. Tapetit odottavat jo valmiina laittoa, joten ehkä niidenkin aika tulee pian. Yläkerran kylppäri on vielä ihan vaiheessa, samoin iso vaatehuone. Alakerrasta puhumattakaan...

Ei kommentteja: