lauantai 13. kesäkuuta 2009

Jo vain taas edistyy

Taas välillä tuntui että hommat raksalla junnaavat paikoillaan kun mitään näkyvää ei oikein valmistunut. Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin kyllähän siellä moni asia on mennyt viikossa eteenpäin. Eteisen katto on nyt valmis pukeutumistilan ovelle asti ja siitä tuli hieno. Portaiden yläosan alapuoli on koolattu ja päälystetään aikanaan myös kattopanelilla. Uskon, että sillä saan tilaan juuri sitä kaipaamaani pehmeyttä ja "maalaisromantiikkaa" ja kun samaa panelointia käytetään myös tuulikaapissa, yhdistyvät eteisen tilat siihen kivasti. Tekisi mieli tehdä panelista myös portaiden alle jäävän varastotilan seinä mutta sille ajatukselle en ihan vielä ole saanut tarpeeksi kannatusta :) Taidan olla ainoa joka tuosta paneloinnista tykkää.

Lattiat on nyt saatu lämpimäksi joten kylpyhuoneen vedeneristystyötkin on saatu alulleen. Jännityksellä jo odotan tulevaa laatoitusta. Sitten on kyllä jo kovin valmiin näköistä!

Mikko on viikolla hionut olohuoneen ja ruokailuerkkerin seinät ja ne on nyt kertaalleen pohjamaalattu. Ikkunoiden edestä on vihdoin revitty myös rumat muovit pois ja pääsimme ihailemaan upean avaria ja isoja ikkunapintoja. Ei tilasta ainakaan luonnonvaloa tule puuttumaan ja tuntui että olohuone kasvoikin taas muutamalla neliöllä.

Eilen kokeiltiin olohuoneessa pienelle alueelle hakemaani pintamaalin sävyä ja se vaikutti oikein hyvältä. Väri on aavistuksen harmaaseen taittava maitokahvin ruskea, tummuusasteeltaan samaa luokkaa kun keittiön vihertävä. Sillä olisi tarkoitus maalata erkkerin ja olohuoneen ikkunaseinustat. Hyvältä näytti ja luulenpa, että uskallan käydä hakemassa saman tien isomman purkin niin päästään seinät maalaamaan.

Keittiössä kaapistojen asennustyöt eivät ole toistaiseksi edenneet. Kivitason saimme eilen ja se on todella hieno! Uusi laminaattitasonpätkä pitäisi tulla kesäkuun viimeisellä viikolla joten sitä joudutaan vielä hetki odottamaan. Keittiön jälkeen on tarkoitus tehdä kodinhoitohuone valmiiksi, jotta saataisiin suurin osa kaapistoista paikoilleen haittaamasta muiden tilojen edistymistä. Kodinkoneidenkin toimitusajan voisi pian lyödä lukkoon. Sitä ennen pitäisi kuitenkin päättää vielä uunin väri... Samoin kaikki hanat, suihkut ja pytyt pitäisi pian päättää ja laittaa tilaukseen. Onneksi minulla on enää neljä työpäivää jäljellä joten viimeistään juhannuksen jälkeen voin keskittyä täysillä vaihtoehtojen kartoittamiseen ja päätöksentekoon. Parin huoneen tapetit, yläkerran kylppärin laatat ja khh:n valaisimet pitäisi myös lyödä lukkoon. Eipähän käy aika pitkäksi.

Piippu yritetään saada tänään katosta läpi jos ei pahempia sadekuuroja tule. Tiedossa on siis lähipäivinä ensimmäiset tulet takkaan...

Ei kommentteja: