torstai 25. kesäkuuta 2009

Ees taas juoksemista

Ensimmäinen lomaviikko alkaa kohta olla takana ja vain murto-osa tälle viikolle suunnitelluista asioista on vasta selvinnyt. Tärkeinpänä saatiin kuitenkin päätettyä ja tilattua olohuoneen valaisimet jotta katto saadaan tekoon. Khh:n valaisinasia on vielä auki ja se pitäisi ratkaista pikapikaa.

Olohuoneen kattoa valmistellaan panelointia varten.

Tiistaina kävimme Mikon kanssa katsomassa hanoja, pyttyjä, suihkuja ja muita tarpeellisia kalusteita. Pyttyjen osalta vahvistui ajatus siitä, että päädymme IDO Seven sarjaan. Hanoissa ja suihkuissa vaihtoehtoina on Moran Rexx Collectionin tai Oraksen Cubista mallit. Nämä pitäisi päättää pikapikaa jotta saadaan laitettua tilaukseen.

Tiistaina poikkesimme myös sisustusliike Seinäruusussa Tampereella. Valtava tapetti ja kangasvalikoima! Ehkä vähän liiankin... Hakusessa on meidän makuuhuoneen tapetti ja ehkä joku sisustustarra/kuvatapetti keittiön muuriseinään. Vaan eipä juuri tultu viisaammiksi, muutama potentiaalinen vaihtoehto toki löytyi.

Myös lattialista-asia on työn alla. Laminaatteja aletaan pian asentaa yläkertaan, joten kynnyslistat pitäisi valita. Näyttäisi siltä että ainoa mahdollisuus on ruuveilla kiinnitettävä alumiinilista joka sekin vaatii pientä näpertelyä lattialämmityksen takia. Monta rikkinäistä sukkaparia tiedossa, mutta minkäs teet... Listat tulevat todennäköisesti olemaan hopean värisiä sillä meidän laminaatin sävyisiä ei tietenkään ole.

Turpeinen "antoi luvan" aloittaa pesutilojen lattioiden vedeneristystyöt, eli nyt on betonilaattaa paahdettu tarpeeksi. Hyvä niin, sillä sähköä on kulunut ihan tajuttomasti kun termostaatti on huutanut täysillä.

Maalirintamalla on nyt hankittu loput sisäseinien maalit. Ulkona säät myös suosivat maalausta ja kun muutkin naapurustossa viimeistelevät jo ulkomaalauksiaan, alkaa meilläkin olla paineita aloittaa urakka. Ehkäpä haen jo pytyn maalia ja voimme aloitella ainakin niiltä osin mihin ylettyy maasta käsin... Heinäkuu kuulemma olisi vielä hyvää maalausaikaa, elokuussa yöt alkavat olla jo turhan kosteita.

Myös pihaa huvittaisi pikkuhiljaa laittaa vähän siedettävämpään kuosiin. Puvajaa olemme suunnitelleet varaston taakse ja sille pitäisi käydä hakemassa Turpeisen suosituksesta lupa rakennusvalvonnasta. Vaja kun tulee niin lähelle sekä naapurin tallia että meidän katosta joten voi olla että siihen tarvitaan palo-osastoinnit. Toivottavasti ei sillä muuten menee vähän turhan vaikeaksi/kalliiksi.

Eilinen hikoiltiin raksalla ja koottiin yläkerran makkareiden vaatekaapit.2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hyvältä näyttää :)

Me saimme tällä viikolla rakennusluvan, joten pääsemme myös tontilla kohta puoliin vauhtiin. Tällä hetkellä onkin monta rautaa tulessa, jotta päästäis aloittamaan maansiirtotyöt ja perustusten teko.. huh huh.

Susu kirjoitti...

Olette jo ihanassa vaiheessa! Vaikka odottavan aika on pitkä ja viimeistelytöihin uppoaa yllätävästi aikaa. Tapetti ja valokuvatapetti -asiassa olen itse pörränyt osoitteessa www.studiodecor.fi ja löytänyt pari mieleistäni heidän valikoimistaan. Heiltä ainakin kysymällä saa tiedon missä niitä myydään, itse en ole vielä niin pitkälle mennyt vaikka mieli on tehnyt :)