keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Sinistä ja punaista sisustukseen

Tarvitsen selvästi pienoisen paineen jotta saan sisustusasioita selkeytettyä ja ajatukset lentämään. Raksalta alkaa kuulua nimittäin painostusta pintamateriaalien valinnasta jotta hommia saadaan eteenpäin.

Kävinkin eilen Pukkilan laattamyymälässä tutkailemassa laattoja. Eksyin myös Rauta-Otran tapettikirjojen ääreen kun piti hakea pari pöntöllistä pohjamaalia. Valikoimaahan on molemmissa noin ziljoona.

Illalla iski sitten inspis ja vietimme Mikon kanssa intensiivisen illan lähinnä pesuhuoneita suunnitellen. Uskon, että pääsimme lopulta molempia kovasti miellyttävään lopputulokseen khh-pkh-ph-sauna -sektorin ja yläkerran kylppärin kanssa.

Alakertaan on jostain syystä hahmottumassa hyvin vaaleansinisen-harmaan-hopea värimaailma. Outoa sinänsä, että vielä hetki sitten kartoin ko. värejä niiden kylmien sävyjen vuoksi... Kaikki lähti oikeastaan Bauhausista löytyneistä parista tapettimalleista ja jotenkin olen miettinyt eteiseen vaaleansinisen sävyisiä seiniä. Ja tuleehan takkaankin vaaleanharmaa rappaus ja satiinikromiluukut.

Sininen teema rantautui yllättäen myös pesuhuoneeseen. Löysin Pukkilalta hyvin vaalean siniharmaan 20x20 cm "valemosaiikkilaatan" jota ajattelin ensin khh:n pesupisteeseen ja välitilaan. Tuumimme kuitenkin, että tilan yhtenäisyyden vuoksi samaa laattaa voisi käyttää myös pesuhuoneessa (sinnehän oli alunperin mietitty turkoosia mosaiikkia valkoisen ison laatan tehosteeksi). Vaaleansininen laatta sopii todella hyvin jo aiemmin valitsemaamme vaaleanharmaaseen 10x10 lattialaattaan.

Kodinhoitohuoneessa mosaiikilla siis tehtäisiin pesupiste (sen lattia ja kynnys kuitenkin harmaalla lattialaatalla) ja sitä jatkettaisiin kaappien välitilan yläreunan korkeudelle. Sen yläpuolelta kaapittoman seinän voisi maalata saman sävyisellä vaaleansinisellä maalilla.

Pesuhuoneessa mosaiikilla laatoitetaan todennäköisesti oven viereinen pikkuseinä sekä kulman yli aina ensimmäiselle suihkulle asti. Väliin tulee vaakarivi valkoista isoa laattaa (20x40/50 cm?) ja toisen suihkun kohdalle taas pystyraita mosaiikilla. Tarvittaessa rajakohtiin voisi miettiä myös kapeaa kivimäistä pystyboordia jos ne kaipaavat "terästystä". Loput pesuhuoneesta tulee valkoisella isolla laatalla. Ja lattia siis vaaleanharmaa 10x10.

Saunaan tulee mustat seinäpaneelit, kiukaan taakse toivottavasti jotain luonnonkivijuttuaa. Ja lauteet haapaa tms. Kattopaneelit lauteiden väriin sointuen.

Jos alakerrassa ollaan hillityn harmaita, niin yläkerrassa sitten revitellään raikkailla väreillä. Yläkerran suihkusyvennykseen ajattelimme kirkkaan punaista (aavistuksen mustasävyistä) lasimosaiikkia. Itse kylppäritila laatoitetaan ikkunaseinää lukuunottamatta isolla valkoisella laatalla. Punaisella voisi kuitenkin tehdä pieniä tehosteita kalusteseinustalle joko peilien ympäri tai poikkiraidalla peilin ja pesualtaiden välille.

Suihkutilassa voisi olla joko valkoinen 10x10 laatta (Pukkilalla esim malli Koodi, jossa laatan pinnassa on valkoisia pieniä viivoja) mutta kylppäritilan lattia on vielä vähän auki. Valkoinen voi olla vähän turhan arka. Ehkä punainen...? ;)

Alakerran pikkuvessaan on tulossa viininpunaisten/valkoisten kaappien rinnalle ainakin osittain jotain hyvin tummanharmaata ja kivimäistä. Haaveet ovat vaan osoittautuneet toistaiseksi kovin hintaviksi, mutta jatkamme metsästystä ja ideointia.

Otrassa oli myös ihan potentiaalinen 50x50 lattialaatta eteiseen. Se oli sävyltään aika lähellä pesutilojen lattialaattaa eikä hintakaan ollut ihan hirvittävä.

Ei kommentteja: