lauantai 4. huhtikuuta 2009

Ja vähän lisää inspiraatioita

Miehet ovat tämän viikon huhkineet raksalla seinien kimpussa. Seiniä on paikkailu ja hiottu, ja Kari on jo aloittanut kohdinhoitohuoneen katon alaslaskun. Ensimmäiset pohjamaalitkin on jo muutamilla seinillä. Ja samalla lisääntyvät paineet sisustusasioiden päättämisestä.

Tänään vietettiin taas tiivis kahdeksantuntinen kauppoja kierrellen. Kierros aloitettiin Tammer Lattiasta, jossa kävimme vertailemassa viistereunaista ja suorareunaista laminaattia. Viistereunainen Tarketin mallipala (Suede Sherwood Oak) lähti lopulta kotiin mukaan ja tuntuu mieluisemmalta. Juttelimme myyjän kanssa myös portaiden päälystämisestä ja hänen kehoituksestaan päätimme vakavasti harkita portaiden päälystämistä tekstiilimatolla. Kyllähän se laminaatin liukkaus on vähän arveluttanutkin ja myyjä suhtautui myös aika nihkeästi ajatukseen. Heiltä löytyi mm. Orient Occidentin valikoiman mattoja ja sieltä löydettiin todella laadukkaan oloinen pieninukkainen matto. Mukaan tarttui kaksi vaihtoehtoista väriä, tumman ruskea ja tumman harmaa, jotka molemmat sopivat todella hyvin laminaatin sävyyn. Toisesta löytyisi vielä sopivasti varastosta jämäerä, jonka jo alustavasti varasimme.

Kalevasta ajelimme taas jo kovin tutuille kulmille Viinikkaan. Kävimme ensin Kaakelikeskuksella, joka osoittautui aivan loistavaksi paikaksi valikoimiltaan. Jo heti ovelta vastaan tuli useita todella upeita (ja järkevän hintaisia) laattoja ja tovihan siellä lopulta vietettiin. Takkaan löysimme upean vaaleanharmaan, kivimäisen, 30x40 laatan. Pikkuvessaan löytyi mielenkiintoinen lainepintainen tasaisen tummanharmaa seinälaatta. Kaiken huipentuma oli kuitenkin eteisen lattialaatta joksi löysimme kaksi todella hyvää vaihtoehtoa. Onneksi oli mallit sekä laminaatista että portaiden matosta mukana sillä kokonaisuus natsaa tosi hyvin yhteen. Haemme eteiseen joko selvästi aidon kiven tuntuista tai todella mattapintaista laattaa, ja nämä kaksi edustavat aika tasasävyisiä ja jopa tahmeanmattapintaisia laattoja. Toinen on ihan vaalea beige ja toinen tumma harmaa. Etenkin beige sopii laminaattiin ja ruskeaan mattoon täydellisesti! Otimme noista kaikista mallipalat kotiin mietinnän avuksi.

Nopean tankkaustauon jälkeen kävimme pikaisesti Pukkilan liikkeessä. Liike meni juuri kiinni joten siellä ei juuri ehditty mihinkään syventyä. Ja sitten taas vaihteeksi Rauta-Otraan. Tapettiosastolla vierähti "pieni" tovi. Lainasimme kotiin Esta Homen Long Island ja Kekaboo mallikirjat. Yritimme etsiä kirjoista myös olohuoneen, yläkerran aulan ja meidän makkarin tapetteja, mutta toistaiseksi lähes tuloksetta.

Bauhausin (josta yritin hakea mallipalan punaisesta lasimosaiikista onnistumatta) ja ruokakaupan jälkeen pääsimme vihdoin kotiin ja Estan kirjojen pariin. Lastenhuoneet alkavat jo löytää värityksensä.
Matiaksen huoneeseen tumman-, vaaleansini-punainen väritys (alla pohjatapetti, boordi yläkuvasta)
Tytön huoneeseen vaalean beige-vaaleanpunainen ja ruskea raita-tähtitapetti (kaksi erilaista).
Matiaksen huoneeseen vaihtoehtona sama yhdistelmä petrooli-vihreänä.

Yläkerran aulaan haemme jotain tämän tapaista reippaan punavalkoista.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!osaatteko sanoa mikä on tuon petrooli-limen värisen tapetin koodi tai nimi jossa on sekä raitaa, että tähtiä. minusta se on tosi kiva, josko sitä olisi vielä myytävänä jossakin.

Mervi kirjoitti...

Hei,

Koodia en kyllä muista vaikka meidän pojan huoneeseen tuli juuri tuo tapetti sini-petroolina. Se on Esta for Kids Long island mallistosta (muistaakseni) ja tilasimme tapetit Rumbon Suvilta http://www.rumbo.fi/tapetit.html Ehkä hän muistaisi koodin ja tietää ainakin saako sitä vielä. Jotain malleja poistui valikoimasta heti sen jälkeen kun olimme omamme tilanneet.