lauantai 11. huhtikuuta 2009

I'm in loooov...

Vaikka aamupäivä näytti ensin harmaalta muuttui sää iltapäivällä kuin taikaiskusta ja saimme vihdoin kevään tänne. Upea pilvetön sinitaivas, ties kuinka monen lintulajin viserrystä, auringon lämpö iholla ja kaikki tämä nautittuna talomme parvekkeelta. Täydellistä!

Matias oli taas yökyläreissulla mummilla joten saimme raksailla koko päivän rauhassa. Kari tasoitteli seiniä, Mikko viimeisteli yläkerran katon koolauksia ja minä hioin seinien ensimmäisiä pohjamaaleja. Oikein leppoisaa puuhastelua. Iltapäivällä oli pakko karata sen verran ulos aurinkoon, että kannoimme ympäri pihaa lojuneita lavoja yhteen pinoon ja nostimme muutaman pressun lumen ja veden alta kuivumaan. Huomenna jatkan pihan siivoamisen kimpussa - ainakin peräkärryllinen ja pakullinen pitäisi saada roskia pois tieltä. Samoin polttopuut kaipaavat taas uudelleenorganisointia (niitä on paljon!).

Yläkerta alkaa olla hyvällä mallilla. Seinät on pohjamaalattu kertaalleen. Kattopaneeleja ei vielä ole, ja kun ne saadaan paikoilleen alkaa yläkerta olla jo hyvin pitkällä. Tapetit ja maalit seinään sekä laminaatit lattiaan - se on siinä! No joo, ehkä vielä pari muutakin juttua... Olen kyllä täydellisen rakastunut ihanan valoisaan yläkertaamme. Näen jo silmissäni aulan kotoisan punavalkoraidallisen värityksen, upottavan 3-metrisen löhösohvan johon koko perhe mahtuu katsomaan TV:tä ja kauniit makuuhuoneet. Aurinkoisesta parvekkeesta puhumattakaan.

Alakerta vaikuttaa aika kaoottiselta sillä tavaraa on joka nurkka täynnä. Hyvällä mallilla ollaan kyllä sielläkin. Seiniä on tasoiteltu ja hiottu, keittiön seinät päästään pohjamaalaamaan varmaan huomenna. Khh:n ja pesuhuoneen sekä pikkuvessan kattojen alaslaskujen rungot on jo paikoillaan. Paneeleja odotellaan sinnekin. Kun pääsisi edes johonkin tilaan asentamaan kaappeja, niin saataisiin vähän purettua kaappipinoja.

Takan muurari tulee ensi viikolla ke-to, joten ainakin pihalla lojuvat tiilikuormat saadaan pian "hukattua". Jännityksellä odotan kuinka massiiviselta takka oikein olohuoneessamme tulee näyttämään. Isohan se on...

Viime viikolla kävin tilaamassa lattialaminaatit. Päädyimme Tarketin viistereunaiseen ja harjattupintaiseen vaaleaan tammilaminaattiin. Laminaatit saapuvat raksalla toukokuun puolivälissä. Samalla tein kaupat Orient Occidentin ruskean sävyisestä matosta portaiden päälliseksi. Saimme jämäerän oikein kohtuulliseen hintaan. Tammer Lattioissa palvelu oli oikein asiantuntevaa ja sain monta hyvää vinkkiä. Mm. että ko. matto ei sovellu eteiseen/tuulikaappiin sillä se päästää veden läpi, joten siihen pitää miettiä joku muu ratkaisu.

Ensi viikolla odottelemme myös sähkäriä käymään, jotta tekniseen tilaan saadaan sähkökaappi paikoilleen. Sen jälkeen voidaankin asentaa jo poistoilmalämpöpumppu ja saadaan pikkuhiljaa lattialämmitys käyttöön.

Tavoite on edelleen päästä muuttamaan kesäkuussa, mutta saa nähdä kuinka käy. Kari menee ensi viikon jälkeen taas töihin, joten raksailut tulevat hidastumaan merkittävästi...

Ei kommentteja: