sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Takapihan muuri

Takapihan istutusallas on vihdoin löytänyt paikkansa ja edistyy kivi kiveltä. Tänään laajensin myös terassin vierustan kukkapenkkiä talon sivulle päin. Naapurilta jäi sen verran paljon ylimääräistä multaa, että kukkapenkkiä ja muuriallasta saadaan ihan kivasti täytettyä ensi kesää varten. Kova hinku olisi sinkoilla taimialennusmyynneissä, mutta taitaa jäädä hankinnat kevääseen.

Lähinnä terassia olevaan pienempään altaaseen tulee viisi kerrosta kiviä, isompaan kolme. Kulkuväylät kivetetään betonikivillä.


Pihavaja tulee jääkiekkomaalin kohdalle, muurin ja vajan väliin jää kulkuaukko. Vajan ja autokatoksen varaston väliin taas tulee pyykki- ja tamppaustelineet.

Muurin jälkeen pitäisi kaivaa pihavajan anturat oikeille paikoilleen talvea varten (jos vaikka vajan teko aloitetaan kevättalvella) ja tietenkin saattaa takapihan kivetystä mahdollisimman pitkälle. Lavoja kun ei voi talveksi jättää tien viereen aura-auton kolhittavaksi. Parvekekin odottaa vielä tekemistä.  Aika hyvältä alkaa kuitenkin jo näyttämään. Jos vaikka ensi keväänä ehtisi hetkeksi terassilla istahtaakin :)

Ei kommentteja: