torstai 1. syyskuuta 2011

Pyykkiteline

Tänä kesänä kaipasin jo kovasti ulos kunnon pyykkitelinettä. Tilaa sille ei vaan vielä raksarojujen keskellä ollut, mutta jos syksyn aikana saataisiin telineelle varattu alue laatoitettua, niin ehkä ensi kesänä saisi jo telineenkin paikoilleen.

Alunpitäen suunnittelin telinettä, jossa olisi päädyt ja suorat narut, sekä tamppauspaikka samassa. Tämä kokonaisuus ei kuitenkaan mahdu kunnolla reilun 4x4 metrin tilaan, kun siitä pitäisi päästä kulkemaan läpi esim. kottikärryjen kanssa.

Parempi ratkaisu taitaa sittenkin olla pyöreä teline (vaikka en ole ikinä pyöreistä tykännyt, ovat vähän hankalia käyttää). Brabantialla olisi kätevä malli, jossa telineen saa kasaan sateenvarjon tapaan ja sen voi lisäksi nostaa kokonaan pois maakiilastaan. Tällöin saisi hyvin tarvittaessa tilaa esim. matonpesua varten, jos tamppausteline on erikseen. Näitä tuntuu vaan olevan vähän hintsusti kaupoissa...

Kuva: Brabantia
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Pitää kerrankin kommentoida. Meillä on juuri tuollainen Brabantian teline toista kesää käytössä ja tykätään edelleen! Hinta-laatusuhde on hyvä, todella tukeva, näppärä laittaa kasaan ja tarvittaessa nostaa maasta pois. Muistaakseni ostimme omamme (Nekalan?) K-Raudasta jostain tarjouksesta, että ainakin K-raudat myyvät.

Laura kirjoitti...

Pakko munkin kommentoida, että entäs sellainen teline, jonka saa käännettyä pois tieltä seinälle? Jos siis on seinää, johon kiinnittää. Kosken metalli ainakin tekee seinälle käännettävää Kikka-telinettä, joka sopii ulkokäyttöön.

http://www.koskenmetalli.net/suomi-vara/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=28

Ehkä tuohon ei mahdu yhtä paljon kuin pyörivään, mutta kyllä varmaan yksi iso koneellinen helposti?

Anonyymi kirjoitti...

Eka anonyymi vielä jatkaa. Omalla kohdalla on nimenomaan ihanaa myös se, että telineeseen mahtuu helposti kolmekin koneellista pyykkiä kuivumaan kerralla, lapsiperheessä kun sitä riittää :).
- Julia

Miina kirjoitti...

Meilläkin tuo Brabantia, jo kolmatta kesää. Ei ole moittimista! :)

Mervi kirjoitti...

Kiitos Laura vinkistä. Tuollaistakin mietin kyllä yhtenä vaihtoehtona, mutta taitaa tosiaan olla liian pieni meidän tarpeisiin. Lakanapyykkiä pääosin tykkään kuivattaa ulkona, ja siihen suorat narut olisivat kaikista parhaat. Ja kuten Anonyymilläkin, meilläkin pyykkiä tulee yleensä monta koneellista kerralla.