perjantai 16. syyskuuta 2011

Komeita kuunliljoja

K-Raudassa oli perennat ja pensaat -50% joten kävin parilla kympillä hakemassa kaksi kassillista taimia. Valinnanvaraa ei kovin paljon ollut, mutta onneksi siellä sattui olemaan joitakin kuunliljoja, jotka sitten otinkin kaikki. Lisäksi pelastin viimeisen herttavuorenkilven hyvään kotiin :)

Kuunliljoja meillä alkaa olla jo useaa eri lajia, ja pidän niistä kovasti. Eri sävyisiä ja näköisiä kasveja on kiva yhdistellä, ja kuitenkin niistä syntyy yhtenäisen näköinen kokonaisuus. Nyt laitoin taimet talveksi etupihan muurin penkkiin kasvamaan, todennäköisesti osa siihen myös jää. Tässä uusimmat tulokkaat Googlettamalla:

Komeakuunliljoja (Hosta fortunei "Minuteman") oli kaksi. Näyttävät valkovoittoiset lehdet.

Komeasinikuunliljoja yksi. Tästä tulee aika massiivinen (40-70cm), ja se löytänee paikkansa ensi kesänä kivimuurin vieressä olevasta märästä ja varjoisasta penkistä, syreenien alta.

Hieman sinisävyisiä ja kapealehtisiä Tarhakuunliljoja (Hosta Tardiana "Halcyon") otin viisi. Parissa oli todella kauniit vaaleanlilat kukat. Nämä taitavat jäädä etupihan muurille.

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Voi että, onpas ollu hyvät löydöt! :) Pitäis itsekin vielä käydä taimikaupoilla ennen talven tuloa ja laittaa ensi kesää varten taimet jemmaan johonkin puolelle pihaa. Kuunliljoista tykkään itsekin! Ne on näyttäviä ja aina hyvän näköisiä. Niihin saa myös kivasti yhdistettyä muita kasveja.