perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappu - työväen juhla

ja vietimme sitä, yllätys yllätys, töiden merkeissä. Mikko haki eilen puutarhakalusteet ja grillin talvisäilöstä ja päivän huipennus olikin terassin raivaaminen niin että kalusteet saatiin paikoilleen. Ja grilli piti tietysti myös korkata. Enpä voisi kuvitella mukavampaa tapaa viettää vapunpäivää kun ikiomalla terassilla auringon paisteessa.Vähän tehtiin sentään töitäkin. Mikko maalasi teknisen tilan lattian vielä pariin kertaan (kuva alla) ja minä aloitin vielä irrallaan olevien nurkkalautojen käsittelyn pohjusteella. Se onkin sopivaa hommaa jopa tällaiselle möhömahalle, varsinkin kun rakennettiin hyvä maalausteline. Käytiin myös siistimässä vähän tontin takarajan pusikkoa ja kaadettiin jokunen isompi haapa.


Tekninen tila alkaa olla nyt valmis PILPille.

Muurari kävi eilen laittamassa takan edustan laatat. Vähän pikapäätös jouduttiin laatoista tekemään, mutta lopputulos oli kaikin puolin hieno. Latta on samaa sarjaa kuin eteisen lattialaatta ja väriltään matta harmaa. Varmasti hyvä sävy vaikka luukusta vähän savua pöllähtäisikin. Toisaalta takan pintaan jää nyt kivasti vaaleanharmaata rappausta, myös etupuolelle. Takan eteen oli tarkoitus tilata suojalasi, mutta kun mallasimme eteisen laattaa edustalle, tuntuisi se sopivan siihen paremmin kuin hyvin. Laatan saisi listoilla upotettua laminaattiin, eikä se siten olisi niin "irrallinen" kuin lasi, joka tulee laminaatin päälle.

Eilen seikkailin ympäri pitäjää ja hain erinäisiä tarvikkeita pitkän viikonlopun varalle. Powersetistä sain pari valaisinta malliksi jotta osaamme tehdä oikean kokoiset reiät kattopaneleihin, joiden asennus alkaa huomenna (jee!). Lielahden Starkissa taas oli tyhjennysmyynti ja kaikki tuotteet -25%. Sain hankittua koko erän khh:n, pesuhuoneen ja saunan vaaleanharmaata lattialaattaa todella edullisesti, alle kympin neliö. Mukaan tarttui myös pari pöntöllistä vedeneristettä, myös tosi edullisesti. Harmi ettei ollut aikaa katsoa mitä muuta siellä olisi ollut... Kaakelikeskukselta hain takan laatat ja eteisen lattialaatat, sekä pesuhuoneeseen tulevat mustanharmaat luonnonkiviboordit (7x30 cm). Onneksi oli hyvä syy heittäytyä avuttomaksi ja antaa myyjien lastata painavat laattalaatikot autoon :)


Yritin myös löytää maalikaupan josta saisin asiantuntevaa palvelua, sillä tarvitsisin vähän apua sisä- ja ulkomaalien sävyjen valintaan. Olin kuitenkin niin myöhään liikkeellä että erikoisliikkeet olivat jo kiinni, vappuaatto kun oli. Kalevan RTV:ssä palvelu ei järin kehuttavaa ollut, mutta sain sentään mukaani pohjusteen ja pohjamaalin nurkkalautoja ja koristelistoja varten. Tikkurilan värilastuista löytyi myös erittäin potentiaalinen ulkomaalin sävy: harmaaseen taittava maitokahvinruskea, joka sopisi hyvin naapuruston siniharmaisiin taloihin. Koristelistat ja ikkunan puitteet tulevat valkoisella ja sokkeli voisi olla aika tumma (sini-)harmaa. Avot!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Upea talo teillä! Ihan mielettömän hieno :)

Löysin teidän blogin tässä vähän aika sitten, kun googlasin rakennusblogeja netistä. Hauska juttu sinänsä, ollaan nimittäin aloittamassa rakentamista Laasonporttiin, sinne Paltunkujalle :)

Tällä hetkellä meillä on menossa lupakuvien piirrosvaihe ja armoton sählinki alkaa rakennuslupahakemuksen kanssa ensi viikolla. Kiirettä siis pitää.

Tsemppiä teidän rakennusprojektiin, joka taitaa jo olla loppupuolella. Ehkäpä törmäilemme livenä jossain vaiheessa :)

t. Marika