lauantai 23. toukokuuta 2009

Lopullista pintaa

Taas on yksi rajapyykki saavutettu sillä ensimmäiset seinät on nyt maalattu pintamaalilla. Pitkällisten pähkäilyjen jälkeen päädyimme maalaamaan keittiön seinät tummemmalla vihreänharmaalla ja päätös oli kertakaikkisen oikea kun katsoo lopputulosta. Toki vasta kalusteiden kanssa näkee miltä se oikeasti näyttää mutta nyt ainakin todella hyvältä. Päädyimme lopulta maalaamaan kaikki kolme seinää tummalla, vaikka alunpitäen kapean ikkunan seinä piti jättää vaaleammaksi. Se näytti kuitenkin niin keskeneräiseltä että koko keittiö sai yhtenäisen värin.


Seuraavaksi keittiöön aletaan kasaamaan kaappeja - en malttaisi millään odottaa!

PILPiä ei ole vieläkään saatu päälle joten lattiaa ei saada lämpimäksi. Nyt päänvaivaa on aiheutunut sähkökytkennöistä. Ulkona olevan sähkökaapin viereen piti taas kaivaa kuoppa kun kaapeli ei meinannut mennä putkesta läpi. Pientä sydämentykytystä tuo taasen aiheutti mutta onneksi homma saatiin lopulta kuntoon pienillä fiksauksilla. Ehkä siis ensi viikolla saamme lattiat lämpimäksi ja päästään aloittamaan pesutilojen lattioiden vedeneristykset.

Yläkerrassa Kari sai meidän makuuhuoneen katon valmiiksi. Vaakapanelointi muutti kyllä tilan mittasuhteita totaalisesti ja pitkänomaisesta tilasta tuli paljon leveämmän oloinen. Hyvä niin. Myös porraskuilu on saatu siihen kuntoon että päästään vetelemään pohjamaaleja seinään. Pintamaalikin on jo valittu joten yläkerran seinätkin edistyvät lähitulevaisuudessa vauhdikkaasti.

Kattolistoja olen käynyt katsomassa rautakaupoissa. Nyt meillä on kolme aika toisiaan lähellä olevaa vaihtoehtoa josta pitäisi tehdä päätös. Viereisessä kuvassa oleva on ehkä vahvin vaihtoehto. Ikkunoihin tulee todennäköisesti ihan suorat 40 mm listat joten kattolistakin saisi olla aika pelkistetty. Pienet urat kuitenkin toisivat vähän ilmettä. Lattialistat tulevat sitten olemaan leveämmät ja vähän koristeellisemmat.

Aikamoinen kuluerä tulee noista kattolistoistakin. Meneehän sitä lähes 180 metriä meidän taloon. Pelkät kattolistat tulevat maksamaan yli 400 euroa ja siihen päälle vielä ikkkunoiden ja ovien peitelistat sekä jalkalistat...


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Hienoa jälkeä!! Vihreä keittiö näyttää hyvältä! Innolla odottelen kalustekuvia! :)

Meillä tuo sama kattolista, oikein kivannäköinen, ei turha krumeluuri! (Jalka- ja ikkunalistoiksi tuli meillä nämä: http://www.listatalo.fi/tuotteet/450/JL/70/mantyvalkkor.jpg)

t. raksaaja myös