tiistai 14. lokakuuta 2008

Ja muuta sisustusta...

Pääni on tällä hetkellä kohtalaisen sekaisin talon tulevista sisustusratkaisuista. Jossain vaiheessa minulla oli kaikesta jo selkeä visio, mutta jostain syystä ajatukset ovat nyt alkaneet poukkoilla minne sattuu.

Kaiken alku ja juuri taitaa olla keittiö, joka on kuitenkin aika hallitseva koko sisustusta ajatellen. Aluksi kävimme kädenvääntöä romanttinen- vs. moderni tyyli ja nyt olemme siis päätyneet jälkimmäiseen. Tuolla alla olevissa kuvissa keittiö on kokovalkoinen, mutta nyt olemme ajatelleet, että voisimme tuoda keittiöön ilmettä värillisillä alakaapeilla. Jää/pakastinkaapit olisivat valkoiset, samoin kaikki yläkaapit. Myös astianpesukonekaappi jäisi valkoiseksi. Kaikki muut alalaatikostot ovat zepranoa, kuten tässä kuvassa.Tason väristä minulla ei ole mitään käsitystä; jääkö se siis wengeksi vai laitetaanko esim. joku ihan valkoinen/vaalean harmaa. Wenge sopisi siinä mielessä hyvin, että ruokapöytä on tumman ruskea. Toisaalta zepranokuviossa on tummia raitoja.

Lattia-ajatus on pysynyt koko ajan kutakuinkin samana. Alakertaan tulee mahdollisimman vaalea ja ehkä aavistuksen harmaaseen taittava tammilaminaatti, kuten QuickStepin kuultotammi:

Myös portaita olen hahmotellut tuon sävuisiksi. Toinen vaihtoehto on valkoiset portaan wengen värisillä askelmilla. Yläkertaan taas olemme miettineet ihan kuultovalkoista lattiaa. Tällainen löytyy mm. Ikealta laminaattina. Valkoiseksi petsattu puulattia on myös mahdollinen, toki kalliimpi ratkaisu. Toisaalta kuitenkin kaipaisin johonkin vähän pehmeämpää, kun laminaatti on niin kova ja liukas materiaali. Yläkerta tulee kuitenkin olemaan koiravapaata aluetta joten naarmuuntumista ei tarvitse pelätä (muuten kuin lasten aiheuttamaa...).


Kaiken kaikkiaan modernin ja maalaisromantiikan yhdistäminen on edelleen ajatuksissa, tosin alakerrasta tuntuu nyt tulevan aika moderni, jopa funkkistyylinen. Moderniin keittiöön yhdistyy täysin suoralinjainen ruokapöytä ja sen yläpuolelle tulee todennäköisesti meidän Lokki-lamppu. Ja koska takasta ja sohvastakin tulee selkeälinjaiset, sopiiko joukkoon enää romanttisia huonekaluja...? Luulen, että lopputulos on jotain tuon ylemmän lattiakuvan oloista, vaikka haluaisin yhdistää johonkin myös tuota alemman kuvan fiilistä. Vaikeaa, mutta ah niin ihanaa...! :)Ei kommentteja: