lauantai 13. elokuuta 2011

Kädet mullassa

Pitkästä aikaa pääsin taas istutushommiin. Selkä huutaa hoosiannaa, mutta lopputulos on kaiken kärsimyksen arvoista. Laitoin nimittäin seitsemän rinneargervon tainta kivipenkereen eteen ja siivosin samalla rikkaruohot kivien välistä. Neljä kottikärryllistä nurmea ja rikkaruohoja piti kärrätä metsään, ja juuret olivat melko tiukassa.
Mietin, laittaisinko pensaiden väliin herttavuorenkilpiä, mutta taidan jakaa alkukesän taimet vasta ensi kesänä. Tai sitten katson, josko raja pysyisi siistinä kankaan ja katteen kanssa. Herttavuorenkilvellä jatkan varmaankin viimeisestä angervosta eteenpäin ja jossain vaiheessa taas pari pensasta ennen isoa kukkapenkkiä. 

Tavoite olisi saada koko tontin rajat kierrettyä vaihtelevasti pensailla ja perennoilla, välillä kapeina suikaleina, välillä leveämpinä penkkeinä, kaarevilla linjoilla. Katsotaan tuleeko siitä joskus totta, ja millainen sekamelska lopputuloksesta tulee :)

Terassi eteni tänään taas hieman. Kolmasosa olisi vielä tekemättä, ja tietenkin portaat ja aidat. Nyt mahtuu jo kivasti pöydän ympärillä kulkemaan.
Terassin ympärille olen suunnitellut istutuksia valkoisella teemalla. Jalokärhöä säleikköön, ruusuja etureunaan, töyhtöangervoa ja jotain matalampia peittoperennoja, ehkä syysleimuakin. Kaikki voisivat olla sellaisia lajikkeita jotka kukkivat valkoisin kukin, ja vähän eri aikaan. Lisäksi terassin kulmaan tulee tuija tai kataja ja joitakin matalampia havuja.Kasvimaa tuottaa taas hienosti: Sipulit ovat mahtavan kokoisia ja porkkanat yrittävät tehdä pituusennätystä.

Tilli on humahtanut yli metriseksi ja salaatit rehottavat aina vaan.

Ei kommentteja: