sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ihana elokuu

Puutarha on lähtenyt uuteen kukoistukseen vaikka minä jo luulin kesän olevan ohi. Heinäkuussa kaikki tuntui jo kuivahtavan ja elokuun alussa ilmassa oli jo sen verran syksyn tuntua, että olin laittamassa pihavälineitä talvivarastoon. Elokuun sateet kuitenkin tekivät ihmeitä, ja tuntuu kuin kesä olisi alkanut uudestaan, entistä upeampana.

Nurmikko innostui sateista ja lannoitteesta niin, että se rehottaa kerrassaan upeana. Leikkuria on jopa raskas työntää, sen verran paljon silppua tulee. Gladiokukset pääsivät yllättämään minut täysin. Revin jo valtaosan koko kesän saman näköisenä sojottaineista miekkalehdistä kompostiin, kun ne peittivät takarajan penkissä pensasruusut taakseen. Eikä mennyt kuin muutama päivä, niin jopas alkoivat jäljelle jääneet muutamat onnekkaat puskea valtavan pitkiä nuppuversoja lehtien seasta. Tänä viikonloppuna saimme ihailla mielettömän upeita ilmestyksiä, kun ensimmäiset kuvat aukesivat. Joku täällä vinkkasikin näiden vaativan pitkän kasvuajan, olisi pitänyt uskoa!


Tässä penkissä etualalla on kuunliljoja, jotka näyttävät kotiutuneen hyvin. Puskevat jo uusia lehtiä. Gladiokusten lisäksi penkissä on kolme pensasruusua.
Syysleimu tontin takarajalla kaipaa vielä kaveria. Marjatuomipihlajan siirsin myös ruusujen taustalle, sillä se ei oikein viihtynyt kosteassa penkissä kivimuurin vieressä.

Vuorikaunokki sen sijaan näyttäisi viihtyvän kosteassa. Tässä on myös lisää gladiokuksia, toivottavasti nämäkin kukkivat. Syreeni kurottelee taivasta.

Vuorikaunokki piti kukinnassa tauon heinäkuun lopulla, mutta nyt kukkii taas.
Uusimmat ruusut ovat myös kukassa. Maanpeiteruusut vetivät välillä henkeä, mutta nyt ne ovat taas aivan täynnä nuppuja. Vuorenkilvetkin ovat lähteneet kivasti leviämään.

Sipulit on nostettu kuivamaan. Nam.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Hieno on piha. :) Miekkaliljat ovat gladioluksia, ei -kuksia. Ajattelin oikeista, kun näkyy toistuvan tekstissä, niin ei liene kysymys kirjoitusvirheestä. ;)

Paula

Mervi kirjoitti...

Kiitos korjauksesta! :)