sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Pientä edistystä tällä viikolla

Tallien väli saatiin kaivurin kanssa tasattua. Meidän puoli liuskineen laatoitetaan S-kivellä, naapurin puoli jää todennäköisesti soralle. Ihan hyvän kokoinen huoltoväylä autokatoksen päätyyn jäi. Se tulee olemaan oikeastaan ainoa järkevä kulkureitti takapihalle kottikärryjen tms. kanssa.

Terassin rungon päälle laitettiin 2x2:t ja niiden päälle sitten vain lautoja ruuvailemaan. On tässä tilaa  meidän suurelle pyöreälle pöydälle :)

Pergolaseinäkkeen tolpille tehtiin erikseen kiinnityspaikat.

Etupihan muuria on mallailtu paikoilleen ja yritetty saada kivien jaot kohdilleen.

Ennen istutusaluetta oli tarkoitus tehdä kaksi suoraa kulmaa, mutta silloin portaan ja muurin väliin ei jää riittävästi tilaa lumikolalle. Toimisikohan tuo kohta 45 asteen kulmalla...?

Lipan lyhyelle sivulle tulee neljä kerrosta kiviä, muualle kolme.

Tässä sitä onkin tekemistä, että saadaan tasainen kaari kulkemaan erkkeristä kuistille asti ja muurikin vielä samaan linjaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!Näin aloittelevana pihanlaittajana kiinnostaisi tietää, miten asensitte reunakiven talon "viereen"? Onko reunakiven alla mitä pohjustusta..kuinka paljon täytyy kaivaa kiville "ojaa" kun tarkoituksena on asentaa ne koholle teilläkin eli jättää tilaa mahdolliselle myöhemmälle laatoitukselle. Kiitos :) ps. Selvennykseksi eli tarkoitan talon etupihan vasenta kulmausta, joka kaartuu kauniisti erkkerille asti.

Mervi kirjoitti...

Tuohon kaaripolulle kaivuri teki aikoinaan pohjan valmiiksi ja siitä taitaa olla vajaat puoli metriä mursketta alla. Ei varmaan ihan niin paljon pelkät reunakivet tarvitse, mutta laatoituksen alla on hyvä olla kai sellaiset 20-40 cm soraa. Mitä paremmin pohjat tekee, sitä paremmin ne kestää routaa ym. pohjan elämistä.