keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kadonneen sähkökaapelin metsästys

Etupihan puolelle on aikoinaan vedetty teknisestä tilasta putki ulkovalojen sähkökaapelia varten. Sen tarpeellisuutta on tässä vuosien mittaan arvottu ja joskus viime kesänä se sitten semitietoisesti haudattiin murskepatjan alle. Kunnes nyt tänä kesänä aloin oikein aktiivisesti miettiä ulkovaloasiaa ja totesin, että putki olisi ehkä sittenkin tarpeellinen. Muurin taakse tuleva istustusalue kaipaa kohdevaloja...

Tulipahan taas todistettua kuinka tärkeää ja hyödyllistä taloprojektin kuvaaminen on ollut. Putkea lähdettiin kaivurin avulla hakemaan aluksi autokatoksen edestä ja kun sitä ei löytynyt, päätimme jo luovuttaa. Löysin kuitenkin arkistosta alla olevan kuvan, jossa putken paikka näkyy selvästi. Se ei onneksi ollut ihan noin syvällä, mitä kuva antaa ymmärtää, ja löytyikin seuraavana päivänä suhteellisen helposti. Saamme siis valot etupihalle :)

Keltainen putki on lähellä kuistia.

Löytyi!
Sähkökaapelin ujuttuminen putkeen ei tosin ollut kovin yksinkertainen juttu. Putken parissa pakerrettiin kokonainen ilta, ja kun sen sisältä saatiin todennäköisesti esikoisemme piilottama ohut 10-metrinen vesiputki ulos, alkoi sähkökaapelikin luistaa.


Ja sitten vihdoin pohjia tekemään. Nurtsilla näkyykin pätkä putkea, joka oli keltaisen putken sisällä :)

Ei kommentteja: