tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kukkapenkin adoptio

Työkaverini meinasi hävittää kukkapenkillisen vuorenkilpiä, liljoja, pikkusydämiä ja syysleimuja. Minäpä kävin pelastamassa ne meille. Mahtavaa saada penkkeihin täytettä! Toivottavasti eivät ota nokkiinsa kesken kukinnan tehdystä siirrosta...


Etupihan penkkiin vuorenkilpiä ja muutama kesäpikkusydän maanpeiteruusujen ja koivuangervojen kaveriksi. Penkin etureunaan laitan vielä sammalleimua tai vastaavaa. Alesta löysin ruusujen väliin pari matalaa katajaa ja ison kiven taakse Tom Tom ruusun.
Tom Tom ruususta pitäisi tulla tällainen, n. 80-100 cm korkea.

Keisarinkruunut ovat juuri kukkimassa ja laitoin ne ainakin nyt toistaiseksi pionin molemmin puolin. Sipuleista on kasvamassa myös vaalenanpunaisia liljoja ja jotain . Isoksi kasvanut pensashanhikki siirretään tästä todennäkköisesti talon seinustalle ja tilalle haalin jotain perennaa.

Komean kokoiset syysleimut laitoin pikkusydänten kera luumupuun juurelle. Iso penkki on niille varmaan liian kostea, toivottavasti viihtyvät tässä. Jotain kesäkukkia kyvin tähän keväällä, en muista yhtään mitä nuo ovat.

 Eilen aloiteltiin myös nurmikon rajauslautojen laittoa. Sokkelin vierustalle pitäisi hankkia seulanpääkiviä. Tuohon terassin aidan vieressä olevalle paikalle siirretään todennäköisesti pensashanhikki. Sora-alueelle tulee liuskekiviä n. neliön verran ja sen toiselta puolelta jatkuu kukkapenkki terassin reunaa.

Ei kommentteja: