keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Portaita ja pihahommia

Multasormet ovat syyhynneet niin kovasti että piti tilata pihan reunalle 5 kuutiota multaa. Vielä kun keksisi mihin sitä käyttäisi :)

No, ensimmäinen käyttökohde sentään jo löytyi kun pihan kadunpuoleiselle rajalle istutettiin norjanangervorivi. En malttaisi odottaa että ne kasvavat ja alkavat kukkia. Valkoiset pienet kukat sopivat varmasti upeasti niinikää valkoisiin pilvikirsikan kukkiin. Ja tietenkin korostavat talon väriteemaa.


Vasemmalla, tontin kulmassa näkyvän kohopenkin ajattelin sittenkin reunustaa ruusupensaiden sijaan valkokukkaisella ja matalakasvuisella koivuangervolla. Näin se tulee suurinpiirtein samaan tasoon norjanangervojen kanssa. Koivuangervojen eteen sitten tulee perennoja ja matalia ruusuja. Ensimmäiset herttavuorenkilvet siihen jo istutin tulppaanien keskelle.

Viikonloppuna alettiin kasata varaston ja talon väliin tulevan tasanteen ja portaiden runkoja. Ne syntyvät näppärästi jämäteräksestä. Taatusti kestävät isältä pojalle.Samalla kokeiltiin sokkeliin valittua tummanruskeaa maalia. Sävy on sama joka on Tikkurilan väriteemalastussa talon ulkovärin (531) kaverina. Yhdistelmä toimii ja tummasta sokkelista talo saa hienosti ryhtiä. Ja talon reunoille tulevat vaaleat seulanpääkivet korostuvat tummasta taustasta varmasti kauniisti.


Ei kommentteja: