lauantai 28. toukokuuta 2011

14 puskaa

Tänään annoin itselleni luvan poiketa taimitarhalla, palkkapäivän kunniaksi. :) Haikalan puutarhalla sain taas mahtavaa palvelua ja jälleen kerran menasi mopo karata käsistä siinä kaikessa taimipaljoudessa.

Ihan hyvin pysyin kuitenkin ostoslistassani ja näitä tarttui mukaan:

Rinneangervo kukkiin vaaleanpunaisin kukin.
Etupihalle sisäänkäynnin yhteyteen tuli pieni pensaspenkki neljästä rinneangervosta. Haikalasta löytyy mahtavan kokoisia taimia, joten penkki tuli heti täyden näköiseksi. Rajasin penkin nyt väliaikaisesti takapihalle tarkoitetuilla graniittikivipalkeilla, joten kokonaisuudesta tuli tosi siisti. Naapurin puolella on samalla kohtaa penkissä pilvikirsikka ja koivuangervoa, joten nämä natsaavat hyvin yhteen. Jatkossa ajattelin korvata yhden angervon esim. vuorimännyllä, mutta en tiedä onko paikka vähän ahdas. Katsotaan ensi kesänä asiaa uudelleen...

Valkokukkaisia koivuangervoja reunustamassa kirsikkapuuta ja ruusu-/perennapenkkiä.
Tontin toiseen etukulmaan istutin norjanangervojen jatkoksi kohopenkkiin koivuangervoja 6 kpl. Ne peittänevät hyvin myös naapurin korkeuserosta johtuvan rinteen. Tämä penkki kaipaisi vielä hurjasti täytettä parin ruusun ja viiden herttavuorenkilven kaveriksi. Onneksi tulppaanit ja narsissit tuovat vielä väriä.

Kasvimaa
Kasvimaa on tänä kesänä laajentunut salaateille ja yrteille varatun laatikon ja isomman porkkana/punajuuri/sipuli penkin verran. Mansikantaimet ovat viime kesältä. Tänään hyötytarha täydentyi raparperillä ja kahdella mustaviinimarjalla sekä yhdellä punaviinimarjalla. Rukola on jo lähtenyt täyteen kasvuun, ruohosipuoli ja lehtisalaatti kurkistavat vielä vienosti mullan seasta.

Pihasyreenit ja marjatuomipihlaja kaipaavat vielä juurilleen täytekasveja.
Marjatuomipihlaja kukkii hienosti ja pihasyreeneissäkin on paljon nuppuja. Ruiskukka (?) on lähtenyt hurjasti kasvamaan, viihtyy ilmeisesti tässä kosteana pysyvässä penkissä. Pionin siirsin myös tähän, katsotaan selviääkö se kosteudessa.

Kuusissa on jo tosi reilut vuosikasvut. Uusi sokkeli taustalla ja rönsyansikka kukkii.

Ruukuissa on viime vuotiseen tapaan pitkään loistavia orvokkeja.

Ei kommentteja: