keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pergolan suunnittelua

Jossain vaiheessa kesää päästään toivottavasti siihen vaiheeseen, että aloitetaan takapihan ison terassin teko. Se ei olekaan mikään ihan pikku projekti, sillä pelkästään katettu terassi on 9 x 2 m ja sitä on tarkoitus jatkaa toisesta päästä vielä 4,5 x 7 metrin kattamattomalla alueella. Tämä siksi, että satun pitämään sukkasillaan puupinnalla tepastelusta, mutta myös siitä syystä, että katetulle terassille on miltei mahdoton saada mahtumaan kunnon kokoista (6 hengen) ruokapöytää. Terassi on auttamattomasti liian kapea. Eipä tullut tämäkään mieleen kun taloa suunniteltiin.


Terassi siis tulee jatkumaan samassa tasossa talon seinästä asti ja sitä on kolmesta kohtaa käynti "ulos". Kulmaan on suunnitelmassa merkitty pergola-tyyppinen rakennelma joka toimisi näköesteenä sopivasti naapurin suuntaan. Istutukset on jännästi merkattu pergolan ja terassin väliin. Siitä tulee varmasti hieno, vaikkakin pieniä hahmotusongelmia minulla vielä tuon ajatuksen suhteen onkin.

Pergolasta ei missään nimessä tule kovin massiivista tai peittävää. Jalokärhöt saavat peittää sitä kesän mittaan. Pylväisiin haluaisin yhdistää samojan koriste-elementtejä joita on talon pylväissä. Jotta ne sopivat saumattomasti yhteen. Ehkä jotain tällaista, valkoisena toki...

Kuva: Hanna Hakala


Ei kommentteja: