tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tasoitusta odotellessa

Tasoitusporukan tulo on vähän viivästynyt mutta onpahan meillä ollut muutama päivä enemmän aikaa laittaa paikkoja kuntoon. Kiire tuli silti, sillä porukka tulee huomenaamulla klo. 7 ja Mikko lähtee nyt vielä työpäivän päätteeksi laittamaan viimeisiä suojapapereita lattioille.

Vastaava mestari suositteli, että katot ja lattiat suojataan. Saa nähdä kuinka työmiehet noita suojauksia kunnioittavat, sillä ainakaan pölyisessä lattiassa teipit eivät juurikaan pysy. No, toivottavasti ainakin vähän helpottaa roiskeiden rapsuttelua... Yllättävän tyyriiksi vaan tuli suojaushommakin - käsittämättömän hintaista tuo remppapaperi!


Onneksi sukuun on siunaantunut pitkävartista porukkaa. Kimmolta yläkerran kattojen nitominen sujui ilman tikkaita :)


Porrasasiassakin löydettiin ratkaisu ja seinille asennettiin kuusi upotettavaa lediä. Portaista tehdään nyt alkuun ainoastaan vaneripintaiset askelmat ja kaiteet katsotaan sitten jälkikäteen. Sen verran hankala tuo meidän porrasaukko on. Askelmien pintaan tulee laminaatti joka laitetaan sitten kun pahimmat remppasotkut on takana. Portaat saapuvat huhtikuun puolessa välissä ja ovat Lauri Vartolan/Puusepänliike Lauri Poika Oy käsialaa.

Takan tarpeisto saapuu raksalle huomenna ja muurarin kanssa sovittiin, että hän hoitaa muuraushomman pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Ja kiintokalusteet saapuvat siis nyt perjantaina. Mihinköhän nekin saa mahtumaan...?


Lauantaina bongasimme Rauta-Otrasta potentiaalisen lasioven yläkerran suihkunurkkaukseen. Ovi on Sanka Oy:n ja heiltä löytyy kahtakin erilaista mallia joka syvennykseen sopisi: joko yksi 90 cm leveä ovi tai pariovet. Nuo pariovet toimivat varmasti paremmin, sillä ne mahtuisivat kääntymään seinustoille. Yksi ovi voi olla vähän hankala käyttää kun sitä ei käytännössä mahtu avaamaan syvennykseen päin. Ainoa huono puoli noissa ei ole kuin hinta, yllätys yllätys :)

kuva: Sanka Oy

Ei kommentteja: