sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Syyskuun ensimmäinen ja surkea sato

Niin vaan elokuu vaihtui syyskuuksi ja illatkin pimenevät. Puutarha on vielä täydessä loistossa ja kasvit pitävät kostean lämpimistä säistä. Saivat eilen vähän Biolanin syyslannoitetta juurilleen, jotta puhti säilyy lumen tuloon asti.

Kasvimaan sato jäi tänä vuonna surkean pieneksi. Sipulit olivat pikkiriikkisiä, punajuuriakin olen korjannut vasta jokusen ja loput jätin vielä kasvamaan. Perunoita saatiin kuudesta istutetusta mukulasta kolmelle aterialle. Avomaankurkun siemenestä istutettu taimi on nyt vajaan 10 cm korkuinen ja siinä on yksi kukka. Ei taida kurkut ehtiä enää tälle kesälle :) Tomaatteja ollaan maisteltu ehkä 5 kpl ja luumupuussakin on vajaa kymmenen pientä raakiletta. Toivottavasti ensi kesä on vähän suotuisampi.

Puolet perunasadosta ja koko porkkanasato.


Pienet sipulit.

Tein eilen Bauhausista vielä viimeisen heräteostoksen pihalle vaikka en ollut ajatellut tänä syksynä enää mitää laittaa. Siellä oli kuitenkin niin upean näköisiä ja edullisia irlanninkatajia, että pakko sellainen oli mukaan napata. Se saa kasvaa etupihalle jouluvalopuuksi.Viimevuoden aleostoksena hankitut rohtokatajat ovat kasvaneet upeasti. Samoin vuorimännyt. Rungolliset tuijatkin selvisivät.


Roskiskatoksen hulppeat perustukset :) Tämä täytettiin tänään ja myös etureunaan laitettiin kaksi reunakiveä.

Pilvikirsikat ovat tänäkin kesänä kasvaneet melkein pari metriä korkeutta.

Siemenestä kylvetty tarharistikki intoutui kukkimaan.

Värivirhe: ostin nimittäin takuuvarmasti pelkästään valkoisia dahlioita.

Tässä niitä valkoisia.

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Aika samanlaisia kokemuksia täälläkin - varsinkin sipulin suhteen. Valkosipulit ja osan keltasipuleista jätin vielä kasvamaan.

Punajuuret ovat meillä onnistuneet, kuten myös porkkanat, herneet ja perusyritit. Salaattia laitoin ihan liika kerrallaan, ja tomaattitaimet istutin liian tiuhaan vaikka kuinka yritin muistaa kunnolliset välit. Tomaateista vain yksi kirsikkatoimaatti on valmistunut ja syöty. Loput - niitä on varmaan toista sataa! - ovat raakoja ja kirkkaan vihreitä. Valmistuvatkohan lainkaan...?

Latva-artisokka ei edes kuki vielä ja mini-munakoisot kukkivat pari viikkoa sitten, mutta hedelmiä ei vielä näy yhtään kappaletta. Niistä ei siis tule mitään.

No, menköön tämä ensimmäisen vuoden kokeilun piikkiin. Ensi vuonna parempi suunnittelu ja toivottavasti myös suotuisammat ilmat.

Hienolta näyttää pihanne :)