lauantai 22. syyskuuta 2012

Pollarit

Olemme kuumeisesti etsineet valkoisia pollarivalaisimia pihallemme ja tänä kesänä sellaiset eräästä liikkeestä löysin, vieläpä käsittämättömän edulliseen hintaan. Tänään satuimme ko. liikkeeseen ja siellä olikin kaikki valaisimet -20%. Päätöstä ei kauaa tarvinnut pohtia, ja 5 pollaria lähti matkaan. Kolme laitetaan etupihalle muurin reunaan ja kaksi takapihalle terassin eteen.

Liikkeessä valaisimet näyttivät aika massiivisilta ja korkeilta (1200), mutta ovat kyllä juuri oikean kokoiset. Varsinkin, kun etupihalla tolpat upotetaan n. 30 cm maahan (muurin korkeus). Valaistutehokin näissä riittää hyvin, kun sisään voi laittaa 75 wattisen lampun.

Meidän etupiha alkaa olla jo melkoinen viidakko, erottuu ainakin muista pihoista. Pensaat ja puut ovat tänä kesänä kasvaneet hurjasti, eikä taloa kohta niiden takaa juuri näy. Pilvikirsikka oli kyllä oiva valinta, sillä niistä on nopeasti kasvanut todella näyttäviä. Myös adoptoitu kirsikkapuu viihtyy, eikä ihme, kun alla on toista metriä uutta multaa.

Viime viikolla istutttelin norjanangervojen alle vähän lisää vuorenkilpiä. Niitä voisi pikkuhiljaa laittaa koko pätkän, jotta ei tarvitse ajella nurmikkoa liuskasta. Toivottavasti kunta vaan ei kaiva noita lähiviikkoina pois kun tulevat tekemään ojia. Tie asfaltoidaan lokakuun puoliväliin mennessä. Selvittelemme parasta aikaa myös oman pihamme asfaltointia. Se tehdään joko tänä syksynä, jos tieurakoitsijalta saadaan järkevä tarjous, tai sitten siirretään ensi kevääseen.

Ei kommentteja: