maanantai 16. heinäkuuta 2012

Loistoa syksyyn

Tänään ajelimme peräkärryn kanssa ympäri Pirkanmaata kesän pahimmassa ukkosmyrskyssä. Lähes turhaan. Tarkoitus oli hakea Tesomalta Lemminkäiseltä reunakiviä etupihalle, mutta sepä oli tietenkin poikkeuksellisesti juuri tänään suljettuna. Mutta jotta ihan turhaan kärry ei olisi auton perässä hinautunut, sain viime hetkellä perusteltua miehelleni, kuinka järkevää olisi koukata kotimatkalla Barkholtin kautta :) Kaatosateessa kävin sitten valitsemassa takapihalle syyshortensian ja pihajasmikkeen taimet. Niin isoja olivat, että kärry tuli kyllä tarpeeseen!

Yksi syyshortensia pihalta jo löytyykin ja nyt siis tuli toinen sen pariksi. Kulmaan ennen norjanangervoaitaa laitoin pihajasmikkeen. 2-3 -metrisinä pensaina ne tulevat näkymään hienosti matalampien angervojen ja marjapensaiden takaa. Jasmike kukkii kesä-heinäkuussa valkoisin kukin, syyshortensia taas heräilee vasta elo-lokakuussa. Näin saamme kukkaloistoa pihan takaosaan koko kesäksi.

Työstin samalla myös vanhan syyshortensian ympärille laajemman penkin ja siihen istutin kaksi vaaleanpunakukkaista päivänliljaa. Kulmapenkkiin laitoin muutaman peittokurjenpolven ja päärynäpuun juurelta pari pistokasta pikkusydäntä. Liljat ja kurjenpolvet ostin tänään Bauhausista, kuten myös kivimuurin eteen (syreenipenkkiin) lilakukkaisen saksankurjenmiekan.

Penkkien väliin ajattelin laittaa vielä neljä liuskekiveä kulkuväyläksi kompostille. Multatäydennystä tarvitaan vielä.

Takapihan keskikohan penkinkin kanttasin. Ruusut ovat sentään vähän innostuneet kasvamaan lannoituksen jälkeen.

Autokatoksen sivusta etenee. Siisti tulee!

Pelastin talon seinustalta pieniä orvokkeja.

Tänään saatiin eka täydennyssatsi seulanpääkiviä. Täydellisen värisiä! Polulla myös hahmotelma laatoituksesta, johon valitaan todennäköisesti seulakivien värinen perinnekivi (väri hiekanruskea). Se sointuu hyvin talon väriin ja tekee hienon kontrastin mustan muurin ja asfaltin kanssa.


Tämä altaan vallannut köynnös ihmetyttää, mikähän se on? Joku rikkakasvi, joka leviää huikeaa vauhtia. Se on sen verran siisti, että en ole iljennyt vielä poiskaan repiä. Toivottavasti ei kostaudu jatkossa...

Mikä tämä on?1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaimoni mukaan tuo kasvi näyttäisi olevan Elämän Lanka. Siitä kannattaa hankkiutua heti eroon koska valtaa aivan joka paikan ja siitä on todella vaikea päästä eroon myöhemmin