lauantai 21. heinäkuuta 2012

Havuja ja kiviäKeväällä taisin uhota, että tänä kesänä keskityn pelkästään etupihan kunnostamiseen. Tänään asiaa pohdittuani totesin, että enpä ole juuri etupihalla maata kaivellut. Kaikki tähänastiset hankinnat ovat tulleet takapihan puolelle. Nyt kuitenkin etupihakin edistyi taas hieman.

Seulanpääkiviä saatiin vähän lisää, ja nyt sokkelin reunusta on melkein jo kivetetty. Kivet näyttävät todella hyvältä tummaa sokkelia vasten.


Rönsyansikan pitäisi vallata koko multa-alue.

Kuljun Kartanon perinteisestä havualesta kävin hakemassa muutamia pikkuhavuja -40% alennuksella. Valikoimaa ei enää juuri ollut ja vähän ruppanoita olivat nuokin, mutta toisaalta viime vuonna hankkimani vastaavat taimet ovat lähteneet todella hyvin kasvamaan. Ehkä nämäkin näyttävät ensi kesänä jo vähän paremmalta.

Otin 3 kpl tuivioita, 3 kpl sinistä tarhakatajaa (Blue Alps) ja 2 rohtokatajaa. Tuiviot ja tarhakatajat päätyivät pihasuunnitelman mukaisesti etupihan muurin kulmaan. Toisen rohtokatajan laitoin takapihalle tuijan viereen ja toisen kasvamaan toistaiseksi tuohon etupihan ison kiven eteen. Istutusalue jatkuu muurin tästä kulmasta saman levyisenä isolle kivelle asti, joten rohtokatajat tulevat johonkin tuohon välille, kunhan saan hommattua lisää tuivioita.

Muurin vieressä on värimalli hiekanruskeasta betonikivestä ja hahmotelma nupukivillä tehtävästä kaaresta joka rajautuu asfalttiin.

Valaisintolppa tulee tuijien keskelle. Kaikki kolme tarhakatajaa on nyt tästä, pitänee jossain vaiheessa vähän harventaa kunhan kasvavat.


1 kommentti:

Sinikka kirjoitti...

Todella ihania kuvia ja hienon näköinen koti. Erityisesti talon väri on kyllä ihana :)