lauantai 30. kesäkuuta 2012

Altaisiin täydennystä

Kesäloma on aina mukava aloittaa, mitenkäs muuten kuin taimikaupassa :) Pohdin pitkään lähdenkö käymään Haikalassa vai Barkholtilla, mutta jälkimmäiseen päädyin. Keksin nimittäin eilen, että täydennän takapihan altaita maanpeiteruusuilla. Niistä on hyvät kokemukset parin kesän ajalta etupihalta. Leveä ja matala kasvutapa sekä heinäkuusta lokakuulle ulottuva kukinta sopivat altaisiin hyvin.

Etupihallamme olevaa Palmengarten Frankfurt -lajiketta ei taimistolla ollut harmittavasti kuin yksi, joten jouduin ottamaan eri lajiketta. Otin ylempään altaaseen tumman pinkkejä Rosa Viking maanpeiteruusuja 2 kpl ja alempaan altaaseen yhden valkokukkaisen Swanyn.

Maanpeiteruusu Viking
Maanpeiteruusu Swany
Perennat ovat mielestäni kohtuuttoman kalliita Barkholtilla, mutta otin silti kolme valkokukkaista verikurjenpolvea altaaseen tulevan pikkusyreenin alle.

Verikurjenpolvi Geranium sanguineum Album
Kuvat googlen kuvahausta.

Tältä altaat näyttävät tällä hetkellä.

Taideteos on edelleen kesken ja alemman muurin oikeaan takakulmaan tulee rungollinen pikkusyreeni.

Altaan reunalla on myös muutama Ikeasta ostettu lilja. Ajattelin hankkia tähän vielä samalleimua reilusti muurin reunoille. Sen keväinen kukinta peittänee kivasti hitaasti heräilevät ruusut.

Kääpiöiiriksiä tarvitaan vielä lisää ja liljoja lisäilen varmaan myös. Etualalle voisi keksiä vielä jotain kukkivaa.
Terassin reunusta sai katteen. Ensimmäiset liljat kukkivat. Ruusut eivät ole oikein lähteneet kasvuun.

Pioni on avannut suurimman osan kukistaan. Painavia ovat...

Kasvimaalla herneet, punajuuret ja perunat kasvavat mukavasti. Avomaakurkut etualalla eivät kyllä taida tälle kesälle ehtiä...

Ei kommentteja: