sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Nurmi vihertää

Nurmen kylvöstä on noin viikko ja itäminen etenee aivan silmissä. Viikon aikana on tullut juuri sopivasti vettä ja välissä on ollut lämpimiä aurinkoisia päiviä. Näin saisi jatkua vielä pari viikkoa eteenpäin. Siemenet ovat itäneet parhaiten kosteimmilla paikoilla mutta tänään, sateisen juhannusaattoillan jälkeen, vihreys on vallannut käytännössä koko pihan.

Haikalan puutarhasta hankkimamme taimet ovat myös ainakin päällepäin katsottuna kotiutuneet, sillä ne ovat kasvattaneet oksia pidemmiksi. Myös kuljetuksessa vaurioituneet osat ovat jo parantuneet. Pihalta löytyy seuraavat puut:

Omena Grenman (syyslajike)
Luumu Sinikka
Etupihalla koristepuina kaksi Pilvikirsikkaa sekä yksi ystäviltämme adoptoitu tavallinen kirsikka, jonka lajia en tarkemmin tiedä. Asemakaavassahan tien varteen on määrätty matalakasvuisten lehtipuiden istutusalue joka on 8 m tiestä. 
Tänään kävin heräteostoksena Bauhausista hankkimassa muutaman perennantaimen kasvamaan ja leviämään:

Peittokurjenpolvi, jota on suunnitelmassa merkitty hedelmäpuiden alle.
Rönsyansikka, joka tulee autokatoksen puoleiselle rajalle.
Valkoinen syysleimu tarttui mukaan ihan kokeeksi. Eiköhän sille paikka löydy.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

tuo valkoinen syysleimu on munkin aatoksissa ollut. Ja mistähän saisi sitä ihnaista puutarha-lemmikkiä, ei ollut enää Haikalassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo omenalajike Grenman on kotoisin Mikkelin maalaiskunnasta, Rantakylän kartanosta. Siellä vanha puutarhuri nimeltä Grenman kehitteli sitä 1950-luvulla. Nykyään sitä saa jo melko monesta puutarhamyymälästäkin. Kakarana se oli miun suosikkiomppu:)