perjantai 5. joulukuuta 2008

Yläpohjaa ja välipohjaa

Yläpohjan villoitus on edennyt mukavan verkkaisesti sillä Mikolla on ollut nyt useampi vapaapäivä. Onneksi saatiin vähän talkooapuakin, sillä yksin työ ei olisi oikein sujunut. Työt jatkuu vielä ainakin viikonlopun yli, joten eiköhän yläpohja ole sen jälkeen jo ihan hyvällä mallilla.

Alakerrassa päänvaivaa ovat aiheuttaneet viemäriputket. Yläkerran WC:n putket nousevat ylös eteisessä, pääoven vierestä ja kulkevat vaakatasossa keittiön väliseinän vierustaa. Olemme päätyneet jättämään tuulikaapin pois, eli emme rakenna piirrustusten mukaista väliseinää eteiseen. Se taas aiheuttaa sen, että katto pitäisi kuitenkin laskea ns. tuulikaapin kohdalta jotta viemäriputket saadaan piiloon. Ja miltäs se sitten näyttää olohuoneesta päin katsottuna...? No, jonkinlainen lipparatkaisu halogeenispotteineen olisi vielä ihan ok, mutta suurin ongelma on yläkerran suihkun viemäri, jonka haluaisin suihkutilan keskelle. Alakerrasta katsottuna se taas on rappusten lähdön kohdalla ja katto pitäisi laskea myös siitä kohtaa. Ja vielä yhden vaikeusasteen tuovat eteisen vaatekaapit jotka eivät tietenkään mene sopiville kohdille katon laskua ajatellen vaan liukuovikaappi on puolittain matalan ja puolittain korkean katon alueella.

Kumpi on siis pienempi paha: WC:n viemäri keskemmällä lattiaa jolloin suihkuun ei saada haluamaani vedet blokkaavaa kynnys + ovi ratkaisua vaan suihku kastelee koko vessan VAI alakerran katon lasku 10-15 cm koko eteisen ja rappusten alun alueelta?
On tässä pieni pähkinä purtavaksi...


Ei kommentteja: