maanantai 1. joulukuuta 2008

Kattohommia taas

Lauantaina ulkokatto eteni taas hieman ja nyt puuttuu enää yksi jiiri. Uusi tuttavuus olivat myös katolle ilmestyneet "kärpässienet" eli läpiviennit. Aikamoisia tötteröitä on katto täynnä.

Sunnuntaina hyödynsimme lapsivapaan ja aloitimme Mikon kanssa yläpohjan villoituksen. Hidasta ja ennen kaikkea kutisevaa puuhaa, mutta toisen makkarin katto saatiin sentään valmiiksi. Sitten loppui rautalanka. Mikolla onkin koko viikko vapaana joten hän pystyy tuota villoitusta edistämään kunhan hankitaan apumiehet jostain. Yksin se on vähän työlästä hommaa.

Tänään aamulla pidimme pikaisen palaverin LVI-asentajan kanssa. Yläkerran vaatehuoneeen liukuovia ei ole piirustuksissa joten putkituksia pitää nyt vähän säveltää jotta mahtuvat lyhyille seinänpätkille. Välipohjaa joudutaan myös tekemään vähän uusiksi kun lattialämmitys tuleekin hieman eri tavalla miten luultiin. Osa harvalaudoituksista joudutaan siis korjailemaan. Samoin välipohjaan jo asennettuja ilmanvaihtoputkia piti repiä vielä esiin kun ne pitää eristää PILPin vaatimuksien mukaisesti (valitsimme siis jäähdyttävän Nilan EC9 poistoilmalämpöpumpun). Huomasimme viimein mainita myös kodinhoitohuoneeseen tulevasta kuivauskaapista. Sitä varten tarvitaan varmaankin joku poistoilmasysteemi...

Kyllä näitä säätöjä vaan tulee pitkin matkaa, mutta nythän korjausliikkeet on tehtävä kun siihen on vielä mahdollisuus.

Ei kommentteja: