tiistai 4. marraskuuta 2008

Taas vaihteeksi vähän keittiösuunnitelmia

Vietimme eilen taas kerran tiiviin rupeaman Isku Keittiöillä ja vekslasimme kalustesuunnitelmia kuosiinsa. Keittiö alkaa olla nyt aika bueno: alalaatikostot tulevat olemaan zepranoa, yläkaapit ja alakerran reunimmaiset kiiltävää valkoista. Sokkeli valkoinen. Ja taso tasaisen tummaa wengelaminaattia. Kodinkoneet valkoiset. Ja lyhyet alumiinivetimet.

Vessat laitettiin uuteen kuosiin. Alakerran pikkuvessaan lisättiin yksi alakaappi ja taso venytettiin koko seinän mitalle. Ovena on kiiltävä viininpunainen MDF ja allas valkoinen puro. Taso mattamustaa laminaattia. Aika tumma kokonaisuus siis. Myös lattialaatta tulee olemaan mustaa.

Yläkerran vessaan laitettiin vaaleaa tammea ovet, tasot ja rungot sekä kaksi valkoista allasta. Niiden yläpuolelle tulee iso peili. Tästä vessasta tulee siis hyvin vaalea ja raikas.

Sisustus alkaa siis hahmottua siihen suuntaan, että alas tulee tummempia "efektejä" vaalean lattian pariksi (wenget tasot ja ruokapöytä, ehkä tumman harmaa sohva jne.). Teema jatkuu rappusissa jotka tulevat todennäköisesti olemaan valkoiset tumman wengeillä askelmilla ja ylhäällä on sitten puhtaan valkoinen ja raikas look. Valkoiset lattiat jne.

Mitä muuta? Raksalla alkaa olla lattiastyroksit paikoillaan ja yläkerran lattialaudoituskin valmis. Katto on viittä vaille valmis. Takaterassin päällä olevan parvekkeen lattia pitäisi vielä tehdä valmiiksi ennen talven tuloa, sillä vesi pääsee nyt ikävästi valumaan aukosta pitkin seiniä. Jokohan ensi viikolla päästäisiin valamaan lattiaa...?

3 kommenttia:

Paristokatit kirjoitti...

Moi!
Laittaisin sulle priva-postia, jos sellainen olisi mahdollista, mutta kysynpä silti täällä näin avoimesti. Blogisi nimittäin tarttui googletushaaviini pari kuukautta sitten, kun etsin tietoa Laasonportista / alueella rakentamisesta. Ollaan tosi tosi alustavasti käyty tutkailemassa tontteja, mutta sellainen huomio on, että tontit ovat melkoisen vaihtelevia sen kannalta, minkä verran ja -laatuisia maatöitä ne edellyttävät. Esim. Vatsoilantien loppupään kivikot. Haluatko kertoa, oliko teidän tontin maatyöt helpot/keskiverrot/hankalat? Ja sama tietty hintapoliittisesti? Raivaaminen, tarvittiikon erityisen paljon soraa tms.? Meillä ajatuksena olisi valmistalo, mutta siinäkin raivaaminen, täyttö yms. jää tilaajan hoidettavaksi. Jos tässä oikein tositoimiin ryhdytään, niin eiköhän tietoa ole hankittava runsain mitoin kunnasta, mutta ajattelinpa silti kysäistä vähän "vertaiskokemusta".

Oikein paljon tsemppiä teidän projektiin! Teille tulee hieno talo :)

Mervi kirjoitti...

Hienoa, että olet löytänyt blogini lukijaksi.

Maatöiden osalta meidän tontti oli käsittääkseni kohtalaisen helppo (sanoo ihminen joka ei asiasta mitään ymmärrä). Meidän tontti on viimeinen ns. peltotontti joten alusta oli tasaista eikä kuopasta löytynyt lopulta kuin yksi ainoa vähän nyrkkiä isompi kivi. Kohtalaisen tiivistä savimaata se oli muuten.

Mieheni mukaan soraa kuoppaan upposi ihan kiitettävästi ja vähän toista reunaa jouduttiin nostamaan, mutta räjäyttelyjä tai muita järeämpiä toimenpiteitä meidän ei tarvinnut tehdä.

Maatöiden kustannustaso meillä ei vielä ole täysin selvillä, sillä kaivurimies ei ole laskuttanut osuuttaan. Sorat oli n. 8.000,- ja betonivaluperustusurakka reippaan 10.000,-.

Vatsoilantien loppupään tontit kyllä näyttävät kohtalaisen kivikkoisilta, joten siellä voi olla vähän enemmän tekemistä.

Perustusvaiheen etenemisestä voit käydä lukemassa täältä: http://salmelat.vuodatus.net/

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset vastauksesta! Vielä jatketaan mietintöjä ja etsintöjä :) Sekin vaikuttaa, kun emme välttämättä tarvitsisi yläkertaa, mutta sitä siellä edellytetään. Eikä niinkään oikein viitsisi tehdä, että rakentaisi yläkertavarauksella, vaikka ei aikoisi ottaa käyttöön, on se sen verran kallista kuitenkin. Se on vaan melko kivanoloinen alue se Laasonportti. Verrattuna moneen muuhun uuteen asuinalueeseen, jotka usein kaavoitetaan lähes ruutukaavaksi pellolle...