perjantai 31. toukokuuta 2013

Uusi puu

Mieheni sai tänään läksiäislahjaksi työkavereiltaan kirsikkapuun (lajike varjomorelli). Hetken pähkäiltyäni päätin laittaa sen tontin takakulmaan viime kesänä hankkimani pihajasmikkeen paikalle, sillä pensas ei ole kehittänyt vielä ainoatakaan lehteä. Leikkasinkin koko pensaan alas, sillä aivan tyvessä oli muutama vihreä silmu. Josko se vaikka vielä virkoaisi, sillä ainakin valtaisat juuret se oli jo kehittänyt kun kaivoin pensaan ylös.

Kirsikkapuu istutettuna syyshortensian ja norjanangervoaidan väliin. Penkissä on myös peittokurjenpolvea ja pikkusydäntä. 

Puu näkyy kasvettuaan kivasti marjapensaiden takaa.

Pihajasmikkeen tyngät siirsin kivirajalle syreenien viereen niin, että se näkyy olohuoneen kapeasta sivuikkunasta. Laajensin siis hieman kukkapenkkiä ja aion vielä raivata tuon pienen nurmikaistaleenkin pois. Jasmikkeen viereen jaoin syreenien toiselta puolelta vuorikaunokkimättään. Tälle puolelle voisi laittaa vaikka angervoja.

Pioni vaan kasvaa ja tekee nuppuja. Punapeippi on täydessä kukassa.

Toinen syreeni ja keltapeippi kukkii myös. Sinikuunliljat alkavat availla lehtiään.

Altaisiin on noussut liljoja ja sammalleimu kukkii kesäkukkien kanssa sävysävyyn. Ruusutkin näyttävät oikein elinvoimaisilta.

Taideteoksen taakse on hankittava vielä rungollinen pikkusyreeni.
Nurmenvaltaajat.

Valkokirjokanukasta tuli ihan lempparini, pitäisiköhän hakea vielä toinen. Molemmat kärhötkin ovat selvinneet ja kipuavat ylöspäin. Syysleimumätäs ja dahliat valtaavat penkkiä pikkuhiljaa.

Omenapuu kukkii ensimmäistä kertaa kunnolla. Puu on nyt kolme kesää vanha.

Norjanangervoaidan juurelle lisäilin viime viikolla haketta.

Mansikatkin kukkii lupaavasti.

Ei kommentteja: