sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Puutarhanhoitoa

Pari päivää on kulunut pihaa rupsutellessa ja rikkaruohojen nyppiminen nurtsilta on käynyt viime viikkoina kovin tutuksi. Nurmi ajettiin tänään ensimmäistä kertaa. Se oli paikka paikoin jo tosi pitkää, joten leikkuri veti sen vähän lanaan, joten täytyy leikata uudestaan ylihuomenna. Nyt saisi tulla kunnon sadekuuro niin vastaleikattu nurmi lähtisi uuteen kukoistukseen. Eiköhän myös loput paljaat laikut pikkuhiljaa täyty kun koko piha on nyt tasapitkä.

Tänään nikkaroimme kukkapenkkiin reunukset 140x28 ruskeasta kestopuusta. Siitä tuli noin 100 kertaa paremman näköinen :) Voi kun tuo väri pysyisi puussa, se on niin kaunis...


 

Rönsyansikka on lähtenyt hienosti leviämään ja kukkii muutamin ketaisin kukin. Peittokurjenpolven jaon heti kolmeen osaan ja se kasvaa vähän kituuttaen. Vettä kaipaisi kai kovasti. Pensashanhikista olen bongannut vasta kaksi kukkaa mutta marjatuomipihlaja näyttäisi tuottavan valtaisan marjasadon. Ensimmäiset maistiaiset saatiin jo tänään, eikä pensasta suotta kutsuta mustikkapensaaksi.

Syysleimu on pysynyt lähes entisellään paitsi että on alkanut puskea kukkia - ei kuitenkaan valkoisia kuten kuvittelin!


 Ja ruusut ovat puhjenneet upeasti kukkaan :)
 

Ei kommentteja: