keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Yleisön pyynnöstä: portaat :)

Vähän ovat vielä vaiheessa mutta laitan nyt pyynnöstä kuvan portaista. Tuo vanerilevy saa vielä valkoisen maalin pintaansa, koiran pedin taakse tulee väliseinä ja ovi, jolloin portaiden alle jää säilytystilaa, ja kattopanelia jatketaan portaiden alapuoli siihen väliseinään asti. Eteisen/tuulikaapin seinästä tulee siniharmaa ja siihen tulee aukko (portaiden alle) kenkähyllyjä varten.


Porrasaskelmat on päälystetty Orient Occidentin matolla ja se on osoittautunut mielettömän hyväksi ratkaisuksi. Ei ole yhtään liukas ja on helppo imuroida. Ei näy naarmut eikä (tummat) roskat/koirankarvat. Matto on kiinnitetty liimalla ja alulistalla.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko teillä mdf-paneeli katossa? kuinka pitkänä sitä saitte vai miten teitte "jatko-kohdat"?

Mervi kirjoitti...

Juu, mdf:ää on. Paneelin pituus on muistaakseni 2500 joten se ei riitä yhtenä mittana. Jatkokohdat on tehty joko vähän huoneesta riippuen joko juoksemaan viistosti tai suorassa rivissä (joka 3. paneeliin jatko aina yhdessä kohtaa).

Ihan siistejä ne jatkokset ovat eikä niitä enää edes huomaa vaikka yritimme alkuun hakea täyspitkää paneelia. Siinä olisi tullut hukkaa aikalailla....

Anonyymi kirjoitti...

joo hyvä pointti! ja hyvällä jatkokohtien suunnittelulla saa tosi siistin näköstä :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutkien kautta löysin tieni ihan kotinurkille. Että terpat vaan täältä pellon toiselta laidalta! Kaunis koti teillä.

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä hyvän näköiset!

Meillä on ihan valkoiset perusportaat valmistumassa, ja jotain liukuestettä pitäis keksiä.

Saako toivoa lisää? Kodinhoitohuoneesta olis kiva nähdä vilaus :).

- Anne

Mervi kirjoitti...

Kodinhoitohuonetta joudutte valitettavasti odottamaan vielä jonkun tovin, sillä se toimii tällä hetkellä lähinnä varastona. Vasta lattia ja katto on valimiina... Itse odotan sen valmistumista kuin kuuta nousevaa, mutta sitä ennen viimeistellään vielä eteinen ja alakerran wc.

Aijuliini kirjoitti...

Hei!

Kiitos hyvästä vinkistä portaiden päällystämiseen, meillekin on nyt tilattu Orien Occidentilta lattiamattoa! Mutta saako vielä kysyä, mistä hankitte tuota alumiinilistaa? Saako sitä jostakin ostettua "mittaan tilattuna"

t.Aijuliini Itä-Suomesta

Mervi kirjoitti...

Alumiinilistaa saa ihan rautakaupoista ja lattialiikkeistä. Sitä on muutamaa eri mittaa, mutta on helppo pätkiä. http://www.duuri.fi/lattialistat

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Huomasin sattumalta blogisi kun hain kuvaehdotuksia U-mallin portaille.

Meillä on edessä lähiviikkoina portaiden suunnittelutyö. Huomasin, että teillä oli aika näppärästi saatu pieneen porasaukkoon sovitettua välitasollinen porras.

Minkähänlainen syvyys teidän porrasaukossa on(yläkerran osalta)? :)

Mervi kirjoitti...

Pohjapiirroksesta mitattuna portaiden syvyys yläkerrasta siitä kohtaa mistä portaat lähtee on n.2,5 m ja aukon leveys ikkunaseinällä on 1,8 m.

Hieman päänvaivaa noin pieni porrasaukko aiheutti aikoinaan, kun halusimme välitasanteen, mutta lopputulos on kyllä ollut oikein hyvä. Ja välitasannekin on jo osoittanut tarpeellisuutensa kun kuopus lähti tulemaan portaita kierimällä alas. Hyvin pysähtyi puoliväliin.

Lisäksi täytyy edelleen, kahden vuoden käytön jälkeen, hehkuttaa tuota Orientin mattopäällystettä. Se on aivan mahtava, en pois vaihtaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! :) Mitat kuulostavat hyvin yhdenmukaisilta meidän mittojen kanssa. Juurikin lasten takia haluaisin sen välitasanteen. Se mahdollistaa mielenrauhan vauhkolle äidille. ;)

On ollut kiva lukea huolellisesti laadittua blogiasi, varsinkin kun teillä on todella kaunis koti!