lauantai 18. huhtikuuta 2009

Meillä on takka :)

Muurari teki torstain ja perjantain tiiviisti hommia ja sai takkamme muurattua. Maanantaina tulee tekemään vielä ensimmäisen pinnoituskerroksen ja lopullinen viimeistely tehdään sitten vähän myöhemmin kun ei ole enää vaaraa pinnan sotkeutumisesta.

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä takkavalintaan joka on siis Tiilerin Funkkis Lauri. Erityisen tyytyväinen olen, että vaihdoimme viime hetkellä viistokulmaisen Lassin suorakulmaiseksi Lauriksi. Vaikka takka on kooltaan aika suuri, se sopii tilaan todella hyvin. Korkeus (190 cm) on juuri passeli ja valkoinen kevythormikin on varmasti hyvä valinta (pohdimme myös harjattua terästä piipun väriksi). Ja massaa pitäisi olla sen verran että lämmitystehoakin löytyy, mikä on tietysti pääasia.


Aika palapeliltä se takka kyllä vaikutti kun Mikko kantoi tiilet sisään. Melkein kaikki tiilet tuntuivat olevan eri kokoisia ja ne oli numeroitu. Ilmeisesti muurari tiesi kuitenkin mitä oli tekemässä kun sen verran rivakasti homma hoitui.

Takan etupuolelle pitäisi vielä löytää koristelaatat. Takka tulee pääosin hierretyllä vaaleanharmaalla rappauksella mutta etuosaan olemme kaavailleet jonkinlaista laattarivistöä. Takan mukana tulleet tummanharmaat mosaiikit olivat kyllä aika kamalat...

Sähkäri kävi myös eilen ja laittoin teknisen tilan johtoniput ojennukseen sähkökaappiin. PILPpi voi siis pian saapua ja saadaan lattiat lämpimäksi.

Tänään tuli raksailuun ristiäisjuhlien vuoksi tauko, mutta sen verran sentään piti tänäänkin päätä vaivata, että kävimme Lastenhuonepalvelu Rumbon showroomissa katsastamassa Esta Homen tapettikirjan. Siellä olisi ihan potentiaalinen punavalkoraidallinen tapetti yläkerran aulaan. Kävimme pikaisesti myös Rauta-Otrassa katsomassa kirjastoon kaavailemaamme tapettia, Casadecon Midnight mallistosta. Siinä on suklaanruskealla taustalla kullankeltainen iso pyöreä ornamenttikuvio. Tätä voisi olla kirjastohuoneen päätyseinä ja lyhyt sivuseinänpätkä sitten yksiväristä kullankeltaista. Hyvältä näytti edelleen ja mietimme samaa sarjaa olevaa harmahtavanbeigeä yksiväristä tapettia myös olohuoneen puolelle, jotta näiden kahden (ruskean ja harmaan) huoneen sävymaailma jotenkin yhdistyisi.

Maalien sävyjä on mietitty myös pitkin viikkoa se mikä on työkiireiltä ehditty. Keittiöön on hakusessa harmaaseen taittava vihreä sävy (itseasiassa tämän blogin taustasävy on aika lähellä, vähän liian tumma tosin) ja eteiseen tulee tod. näk. jotain siniharmaata. Ja sitten pitäisi vielä päättää perusvalkoinen, jolla maalataan suurin osa pinnoista. Pohjamaalin kirkas valkoinen on kyllä ollut tosi hyvän sävyinen, kun vaan löytäisi saman tyyppisen pintamaalin... Takan taustaseinän sävy on myös vielä auki, eikä sitä voi oikein päättää ennen kuin takasn lopullinen sävy selviää.

Ei kommentteja: