perjantai 15. toukokuuta 2009

Huh huh!

Kohtalaisen jännittävät pari päivää takanapäin. Eilen tuli pieni kaivuri tontille kaivamaan kuoppaa autokatoksen edustalle. Neljätuntisen kaivuu-urakan jälkeen vesiputki vihdoin löytyi kolme metriä syvän kuopan pohjalta. Sitä ennen ehdittiin kyllä vuodattaa paljon hikeä ja melkein kyyneleitäkin. Niin toivottamalta olo välillä tuntui.

Tänään jännitysnäytelmä jatkui kun Mikko ja putkarit liittivät vanhan vesiputken päähän uuden putken ja yrittivät vetää koko komeuden suojaputken läpi. Aluksi vanha putki ei liikahtanutkaan, mutta lopulta se saatiin auton avulla vedettyä ulos. Uusi putki meni siis paikoilleen ja testauksissa toimi moitteettomasti. Vanhassa putkessa oli aika moinen mutka, joten ei ihme ettei vesi kulkenut. Siis loppu hyvin kaikki hyvin, ja nyt päästään kuoppaa täyttämään. PILPikin saadaan vihdoin kytkettyä.

Siellä se vesiputken liitos pilkistää. Alimmaisena.


Kari testailee katoksessa olevaa vesipostia. Hyvin toimii, joten nyt saadaan jo ihan oikeasta hanasta vettä raksalle.
Pikkuisen riittää hommaa ennen kuin monttu on ummessa.
Onneksi löytyy kaivurikuski omasta takaa :)


Viikonloppuna jatketaan todennäköisesti yläkerran kattojen parissa. Aulaan tulee kaikkiaan kolme vinoa osuutta katonrajaan poikkiharjojen takia (vähän kuin masardikatoissa), joten niissä on vähän räpellettävää. Ainakin ensimmäinen onnistui upeasti - kiitos Karin viitseliäisyyden ja käsityötaidon.


Seuraava iso urakka on porraskuilun yläosan seinien hiominen ja maalaaminen sekä katon teko. Sitä varten pitää rakentaa jonkinlainen teline, sillä kapeassa tilassa on korkeutta melkein kuusi metriä. Kun tämä on tehty, saadaan portaat vihdoin paikoilleen, mikä helpottaa huomattavasti kulkemista. Portaat päällystetään sitten vasta muuton aattona joten niitä voi hyvin hyödyntää jo nyt.

Sääennuste lupailisi jo mukavia maalauskelejäkin. Tekisi niin mieli pistää jo väri talon pintaan, mutta todennäköisesti pitää vielä malttaa, sillä nuo sisätyöt menevät kiireysjärjestyksessä edelle. Onneksi minulle riittää puuhaa kaikkien valkoisten koristeosien maalaamisessa...

Ei kommentteja: